Tanin Tann uva arom, 500 g
Lafood Tann Uva Arom je přírodní hroznový tanin z odrůdy Moscato, určený pro ochranu aromatiky a struktury vín s výrazným antioxidačním účinkem.



Lafood Tann Uva Arom je tanin extrahovaný ze svěží slupky hroznů odrůdy Moscato. Je charakterizován vysokou až střední molekulární hmotností, silnou strukturovací schopností a výrazným antioxidačním účinkem.
Technologické použití
Vlivem specifických klimatických podmínek nebo charakteru některých odrůd může docházet k nedostatku polyfenolů, což podporuje reakce kyslíku ve víně a následně tvorbu volných radikálů. Ty mohou napadat estery a terpeny, čímž narušují aromatickou strukturu vína, nebo reagovat s antokyany a způsobovat jejich polymeraci a srážení.
Tento proantokyanidinový tanin reguluje redoxní potenciál, čímž zabraňuje a blokuje působení volných radikálů a zajišťuje správný vývoj vína. Lafood Tann Uva Arom je velmi jemný tanin, který zlepšuje strukturu bílých i červených vín.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 2–10 g/hl, v závislosti na typu vína a jeho analytických parametrech.
Protože chemické reakce katalyzované taniny vyžadují čas, doporučuje se vyhodnocení účinku po několika dnech.
Balení a uchovávání
500 g sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Taniny |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 200046 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
