Tanin Tann Stable, 1 kg

Lafood Tann Stable je přírodní gallo-ellagový tanin z kaštanového dřeva, určený k ochraně barvy, aromatiky a stability vína s účinným antioxidačním a antimikrobiálním účinkem.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 200037
1 060 Kč 876,03 Kč bez DPH
Tanin Tann Stable, 1 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Lafood Tann Stable je přírodní gallo-ellagový tanin získaný extrakcí a následnou purifikací dřeva jedlého kaštanu (Castanea sativa) ve věku 50–75 let, které bylo řádně vysušené a připravené k zpracování.

Kmeny kaštanu jsou odděleny od listů a větví, očištěny od nečistot a rozdrceny. Dřevo je poté vystaveno extrakci pod tlakem za použití horké čištěné vody. Po oddělení vody je extrakt dále čištěn a filtrován, aby byla izolována frakce nejcennějších polyfenolů. Získaná kapalina je následně sušena rozprašováním.

Technologické použití
Lafood Tann Stable je gallo-ellagový tanin s výrazným účinkem na ochranu barvy vína. Účinně omezuje reakce vedoucí k destabilizaci antokyanů a působí jako pomocná látka při tvorbě stabilních komplexů.

Zajišťuje:

  • vysrážení bílkovin v roztoku,

  • deaktivaci oxidačních enzymů, zejména lakázy a tyrozinázy,

  • kontrolu bakteriálního vývoje,

  • pufrační účinek na redoxní potenciál moštu a vína, čímž zajišťuje optimální pH pro kvašení a zrání,

  • ochranu přirozené barvy a aromatického buketu vína.

Lafood Tann Stable doplňuje účinek oxidu siřičitého přirozeným a efektivním způsobem a pomáhá předcházet problémům spojeným s jeho nedostatečným nebo nadměrným dávkováním.

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 5–30 g/hl.
Vyšší dávky lze použít v následujících případech:

  • nízký obsah bisulfitů,

  • hrozny napadené Botrytis,

  • krátká macerace nebo nedostatek polyfenolů,

  • vína určená ke zrání.

Aplikaci přípravku Lafood Tann Stable je nutné provádět 4 hodiny před nebo po přidání enzymů, aby se předešlo vzájemné interferenci. Před přidáním do hmoty se doporučuje rozmíchat ve 3 částech horké vody nebo, ještě lépe, ve víně.

Balení a uchovávání
1kg a 25kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Taniny
Hmotnost: 1 kg
EAN: 200037
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola