Tanin Oenotannin, 100 g
OENOTANNIN je tanin z uleželého dubu podporující polymerizaci anthokyanů, stabilizaci a komplexitu vín.



Charakteristika a použití
OENOTANNIN je tanin získaný z uleželého dubového dřeva s obsahem čistého taninu vyšším než 65 %. Používá se k čiření červených vín a zároveň podporuje polymerizaci přirozených tříslovin obsažených ve víně. Tím přispívá k přeměně krátkých monomerových anthokyanů v stabilní a měkké polymerové formy, které zlepšují barvu a strukturu vína. Tanin z uleželého dubu obsahuje méně hrubých látek než tanin z čerstvého dřeva, čímž přináší jemnější senzorický dojem. OENOTANNIN navíc zvyšuje biologickou stabilitu vína, což snižuje potřebu síření. Je vhodný pro červená i komplexní bílá vína, například Chardonnay nebo Rulandské šedé.
Použití
Nejlepších výsledků se dosahuje v raném stadiu mladého vína, kdy ještě nebylo přidáno síření, protože oxid siřičitý zpomaluje polymerizaci anthokyanů a způsobuje blednutí barvy. OENOTANNIN se aplikuje jemným posypem na povrch vína a následným promícháním. Může být také rozpuštěn v malém množství horké vody. Provzdušnění vína sprchou nebo průchodem přes jemný filtr účinek zesiluje. Před lahvováním je nutné dodržet čekací dobu nejméně 8, ideálně 14 dní.
Dávkování
1–30 g/hl podle typu vína a požadovaného účinku.
Předávkování může výrazně ovlivnit charakter vína, proto je nezbytné provést laboratorní pokus.
Vlastnosti
Podporuje polymerizaci anthokyanů ve stadiu mladého vína (u červených i komplexních bílých vín).
Přispívá k biologické stabilizaci vína a zvyšuje jeho komplexitu.
Zvláštnosti
Lze kombinovat s jinými krášlicími prostředky.
Před lahvováním je nutné dodržet čekací dobu 8–14 dní.
Skladování
Skladujte v suchu. Při manipulaci se vyvarujte vdechování prachu.
Kvalita
Produkt odpovídá evropskému vinařskému zákonu a podléhá stálé kontrole kvality.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Taniny |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| EAN: | 200017 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
