Tanin MOX 20 g
Tanin do rmutu podporující mikrooxidaci. Má stejnou strukturu jako taniny obsažené v hroznech, ale bez jejich negativních organoleptických vlastností (hořkost). Výrazně stabilizuje barviva a vína jsou pnější a zaoblenější. Podporuje aroma dřeva, lesních plodů a višní.
Dávkování: 5 - 10 g / 100 kg
Má stejnou chemickou strukturu jako taniny obsažené v hroznech, ovšem bez jejich někdy negativních organoleptických vlastností (hořkost a adstringentnost). Výrazně stabilizuje barviva červených vín, zlepšuje pocit v ústech (tělnatější, zaoblenější). Přispívá ke zrychlení samočíření, zlepšuje skladovatelnost vín.
Použití:
Pro lepší rozložení rozpusťte odměřené množství v 10-násobném množství vlažné vody a přidejte za stálého míchání do moštu nebo vína. Dávkování: První dávka po zbavení střapců 5–10 g/hl Další dávka po vylisování nebo biologickém odbourávání kyseliny 5–10 g/hl. Doporučujeme určit přesnou dávku ochutnáváním.
Skladování:
Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a chraňte před vlhkostí. V nejbližší době spotřebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
SIHA Tannin MOX je speciální tanin pro mikrooxidaci. Má stejnou chemickou strukturu jako taniny obsažené v hroznech, ovšem bez jejich někdy negativních organoleptických vlastností (hořkost a svíravost). Používá se hlavně k nahrazení chybějícího taninu u odrůd se slabým obsahem taninu nebo po ohřevu rmutu. Jeho použití je při mikrooxidaci často nutné k dosažení vhodných hodnot taninu a antocyanu.
Specifické výhody SIHA Tannin MOX:
•Výrazná stabilizace barvy červených vín
•Zlepšení pocitu v ústech (tělnatější, zaoblenější)
•Přispívá ke zrychlení samočiření
•Zlepšuje skladovatelnost vín
Rozšířený popis:
SIHA Tannin MOX má podobu prášku. Pro lepší rozložení rozpusťte odměřené množství SIHA Tannin MOX v 8 – 10-násobném množství vlažné tekutiny a přidejte za stálého míchání do moštu nebo vína.
Vlastnosti výrobku:
SIHA Tannin MOX se skládá z kondenzovaných taninů stromu Quebraco. Při přidání k rmutu červeného vína za přítomnosti kyslíku vytváří díky polymerizaci s barvivy červeného vína stabilní komplex barviv. Dále přispívá pro svou velmi malou adstringentnost (svíravost) k chuťové harmonii vína.
Použití SIHA Tannin MOX je podle nyní platných zákonů a vyhlášek EU přípustné a jeho čistota odpovídá předpisům Mezinárodního kodexu pro prostředky k ošetření vína OIV.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.