Tanin Lakris, 20 g
Gallo-ellagic tannin z francouzského dubu, určený pro fi nální úpravu červených vín. Zvýrazňuje chuť vína po lékořici a koření bez vlivu na přírodní aroma. Je to vynikající antioxidant, který zachovává v průběhu času originální chuť.



Lafood Lakris je gallo-ellagový tanin extrahovaný z kvalitního francouzského dubu (Quercus petra) přirozeným procesem extrakce a infračerveného sušení, který zachovává autenticitu původu dřeva.
Je výsledkem nejnovějšího výzkumu polyfenolů a přírodních antioxidantů oddělení R&D Lafood ve spolupráci s Univerzitou v Udine. Lafood Lakris je určen pro zušlechťování velkých červených vín.
Technologické použití
Lafood Lakris je doporučen zejména v případech, kdy je žádoucí zvýraznit sladké a pražené tóny lékořice, které vínu dodávají jemnost a sladkost, zatímco zmírňují vjemy svíravosti a hořkosti.
Významná reaktivita Lafood Lakris s aromatickými molekulami vína umožňuje získat intenzivnější a komplexnější aroma, které se lépe uchovává v čase. Zvýrazňuje tóny lékořice a koření, aniž by narušil přirozený buket.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 0,5–5 g/hl. Vyšší dávky je nutné ověřit předběžnými testy. Účinek je vhodné posoudit ihned po aplikaci a znovu přibližně po týdnu, aby bylo možné ocenit harmonizaci s polyfenolickým profilem vína. Používá se před stáčením, s finální filtrací asi po týdnu.
Přípravek Lafood Lakris rozmíchejte přímo ve víně nebo ve vodě (poměr 1:20) a poté přidejte do hmoty.
Balení a uchovávání
0,500kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Taniny |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.02 kg |
| EAN: | 200062 |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
