Tanin Bacca Rossa, 500 g
Zvýrazňuje aromatické vjemy svěžesti a ovocné chuti, které připomínají červené ovoce, zejména třešně.



Lafood Bacca Rossa je přírodní tanin extrahovaný z francouzského dubu z oblasti Vendée (Cognac, Bordeaux) a z regionu Loiry. Získává se řemeslným procesem přírodní extrakce ve vodném prostředí. Použití vody s velmi nízkou vodivostí a absence chemických látek v procesu extrakce je zárukou přirozeného produktu.
Technologické použití
Lafood Bacca Rossa je doporučen pro všechna mladá, růžová a ovocná červená vína. Výjimečné výsledky byly dosaženy u růžových vín střední a širší struktury, kde zvýrazňuje aromatické vjemy svěžesti a ovocnosti s charakterem červeného bobulového ovoce, zejména třešní.
Speciální technika infračerveného vypalování dřeva umožňuje extrakci aromatických sloučenin, jako jsou norisoprenoidy (beta-ionon a beta-damascenon), které hrají zásadní roli v aromatické variabilitě vín.
Výborných výsledků bylo dosaženo u odrůd Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot noir, Merlot, Malbec, Primitivo, Zinfandel, Cabernet franc a Carmenere.
Dávkování a způsob použití
Lafood Bacca Rossa je doporučen zejména pro fázi zrání.
Doporučená dávka: 0,5–5 g/hl. Antioxidační a redukční účinek se rozvíjí v závislosti na dávce a měl by být potvrzen adekvátními testy.
Použití vyšších dávek, nad 10–12 g/hl, je nutné správně vyhodnotit, protože všechny ellagitaniny jsou hydrolyzovatelné a jejich úplná adaptace na vodné nebo hydroalkoholické roztoky (například víno) probíhá během 24–36 hodin.
Před přidáním do hmoty se doporučuje přímá disperze ve 20 částech vína, spíše než předdisperze ve vodě.
Balení a uchovávání
0,500kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 200041 |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.