Tanin Agrumes, 100 g
Podporuje chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.



Lafood Agrumes je speciální přípravek na bázi komplexních taninů vysoké kvality a čistoty, vyvinutý speciálně pro bílá vína, rosé a šumivá vína obecně.
Nejnovější výzkumy oddělení R&D Lafood ve spolupráci s Univerzitou v Udine v oblasti polyfenolů a přírodních antioxidantů ukázaly, že přípravek je obzvlášť vhodný pro Chardonnay, Pinot grigio, Sauvignon, Traminer, Prosecco, Champagne a šumivá vína.
Technologické použití
Lafood Agrumes představuje naprostou novinku ve vinařství pro řešení problémů způsobených akumulací radikálů v bílých vínech. Je to směs taninů, organických kyselin a polysacharidů ve vhodném poměru, vyvinutá k vytvoření redoxního řetězce schopného deaktivovat volné radikály přítomné ve víně. Polyfenolická složka se skládá z kyseliny gallové, gallo-ellagové a proantokyanidinů s různým stupněm gallové produkce a molekulární hmotností. Každý z těchto polyfenolů má jiný redoxní potenciál, a tedy jinou schopnost zachytávat radikály, což při správné regulaci poskytuje synergický účinek a trvanlivost i při nízkých dávkách. Lafood Agrumes je doporučen pro komplexní a strukturovaná bílá vína, kde zvýrazňuje chutě, zejména citrusové tóny.
Dávkování a způsob použití
Použitá dávka by měla být stanovena podle analytických parametrů a typu vína. Doporučuje se provést předběžné laboratorní zkoušky k určení účinku a vhodné dávky.
Doporučená dávka: 0,5–2 g/hl.
Balení a uchovávání
0,500kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 200049 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.