Tekutá síra Sulfossol 400, 1 L
SULFOSSOL® je roztok hydrogensiřičitanu amonného, který dodává SO₂ i dusík pro plynulé kvašení a ochranu moštů a vín.



Roztok hydrogensiřičitanu amonného (NH₄HSO₃) pro síření moštů a aktivaci kvašení.
Charakteristika
SULFOSSOL® je dostupný v kapalné formě s koncentracemi 600, 400, 200, 150, 100 a 50 g/l SO₂.
Enologické vlastnosti
SULFOSSOL® má jedinečnou vlastnost – dodává moštu nebo sklizni SO₂ i amonný dusík potřebný pro plynulý průběh kvašení.
SULFOSSOL® poskytuje kvasinkám část dusíku nezbytného pro jejich růst.
Současně dodává SO₂ potřebný pro vinifikaci:
– ochrana proti enzymatické oxidaci (tyrosináza aj.)
– inhibice bakterií a apikulátních kvasinek
– podpora extrakce fenolických sloučenin během macerace červených vín
1 g SO₂ v SULFOSSOL® poskytuje 280 mg NH₄, tj. 220 mg dusíku.
Dávkování
| Dávka SO₂ | Sulfossol® 600 | Sulfossol® 400 | Sulfossol® 200 | Sulfossol® 100 | Sulfossol® 50 |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 g/hl | 0,16 cL | 0,25 cL | 0,50 cL | 1,00 cL | 2,00 cL |
| 5 g/hl | 0,83 cL | 1,25 cL | 2,50 cL | 5,00 cL | 10,00 cL |
| 10 g/hl | 1,66 cL | 2,50 cL | 5,00 cL | 10,00 cL | 20,00 cL |
Návod k použití
SULFOSSOL® se má přidávat co nejdříve, ideálně před začátkem fermentace.
Upozornění
Produkt určený pro enologické a výhradně profesionální použití.
Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení
Sulfossol® 50, 100, 150, 200, 400, 600: 1 L, 5 L, 10 L, 20 L, 1000 L (dle varianty).
Skladování
Skladujte neotevřená a uzavřená balení na suchém, bezpachovém místě mimo přímé světlo. Chraňte před mrazem. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | LIPERA |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 070465 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
