Reskue, 100 g

Nová selektovaná buněčná stěna vinných kvasinek pro adsorpci inhibitoru fermentace

Dostupnost Skladem (6 ks)
Kód: 210096
249 Kč 205,79 Kč bez DPH
Reskue, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Složení hroznového moštu může obsahovat toxické látky s inhibičním účinkem, které negativně ovlivňují životaschopnost kvasinek a jejich fermentační aktivitu a mohou vést k pomalé nebo zastavené alkoholové fermentaci.

Inhibiční toxické látky, jako jsou mastné kyseliny s krátkým a středním řetězcem (SMCFA), jsou dobře známé svým potlačujícím účinkem na alkoholovou fermentaci. Buněčné stěny kvasinek se běžně používají k odstranění těchto SMCFA a tím umožňují úplný a stabilní průběh fermentace.

Rezidua pesticidů (fungicidy, herbicidy, insekticidy) mohou rovněž významně ovlivnit životaschopnost kvasinek a ohrozit dokončení fermentace. Nové studie navíc ukázaly, že mohou negativně působit i na tvorbu aromat (zejména esterů) a na ovocný charakter vín.

RESKUE™ je vybraná buněčná stěna vinných kvasinek, detailně charakterizovaná z hlediska biochemických i fyzikálních vlastností, s vysokou sorpční kapacitou.

RESKUE™ je účinný nástroj pro odstraňování SMCFA a reziduí pesticidů.

Popis a benefity
Od roku 2006 se výzkum Lallemand R&D zaměřuje na lepší charakterizaci buněčných stěn kvasinek. Cílem bylo zvýšit jejich sorpční kapacitu, což vedlo k výběru vhodného vinného kmene kvasinek a k zavedení specifického autolyzačního procesu. Bylo rovněž potvrzeno, že předchozí rehydratace buněčných stěn významně zvyšuje jejich sorpční kapacitu.

Byly vyvinuty nové metody pro analýzu biochemického složení buněčné stěny kvasinek a hodnocení jejich fyzikálních vlastností.

Laboratorní i sklepní pokusy s nově vybranou buněčnou stěnou kvasinek RESKUE™ prokázaly, že tento přípravek podporuje úplný a stabilní průběh fermentace díky odstraňování SMCFA a reziduí pesticidů.

Dávkování a použití
Doporučená dávka: 40 g/hl (3,4 kg na 1000 amerických galonů).
Rehydratujte buněčnou stěnu vinných kvasinek podle doporučeného postupu: suspendujte RESKUE™ v desetinásobku jeho hmotnosti ve vodě o teplotě 30–37 °C, promíchejte, nechte 20 minut odstát a poté přidejte do moštu, který chcete ošetřit, a zajistěte rovnoměrnou disperzi v celém objemu.

Aplikujte RESKUE™ do moštu přibližně ve 2/3 alkoholové fermentace, abyste zabránili zpomalení fermentace.

V případě kurativního zásahu při zastavené fermentaci ošetřete zastavený mošt RESKUE™ ještě před restartem kvašení.

Maximální dávka: 40 g/hl.

Balení a uchovávání
1 kg uzavřené hliníkové sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Po otevření spotřebujte najednou.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: LIPERA
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 210096
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola