Reskue, 100 g
Nová selektovaná buněčná stěna vinných kvasinek pro adsorpci inhibitoru fermentace



Složení hroznového moštu může obsahovat toxické látky s inhibičním účinkem, které negativně ovlivňují životaschopnost kvasinek a jejich fermentační aktivitu a mohou vést k pomalé nebo zastavené alkoholové fermentaci.
Inhibiční toxické látky, jako jsou mastné kyseliny s krátkým a středním řetězcem (SMCFA), jsou dobře známé svým potlačujícím účinkem na alkoholovou fermentaci. Buněčné stěny kvasinek se běžně používají k odstranění těchto SMCFA a tím umožňují úplný a stabilní průběh fermentace.
Rezidua pesticidů (fungicidy, herbicidy, insekticidy) mohou rovněž významně ovlivnit životaschopnost kvasinek a ohrozit dokončení fermentace. Nové studie navíc ukázaly, že mohou negativně působit i na tvorbu aromat (zejména esterů) a na ovocný charakter vín.
RESKUE™ je vybraná buněčná stěna vinných kvasinek, detailně charakterizovaná z hlediska biochemických i fyzikálních vlastností, s vysokou sorpční kapacitou.
RESKUE™ je účinný nástroj pro odstraňování SMCFA a reziduí pesticidů.
Popis a benefity
Od roku 2006 se výzkum Lallemand R&D zaměřuje na lepší charakterizaci buněčných stěn kvasinek. Cílem bylo zvýšit jejich sorpční kapacitu, což vedlo k výběru vhodného vinného kmene kvasinek a k zavedení specifického autolyzačního procesu. Bylo rovněž potvrzeno, že předchozí rehydratace buněčných stěn významně zvyšuje jejich sorpční kapacitu.
Byly vyvinuty nové metody pro analýzu biochemického složení buněčné stěny kvasinek a hodnocení jejich fyzikálních vlastností.
Laboratorní i sklepní pokusy s nově vybranou buněčnou stěnou kvasinek RESKUE™ prokázaly, že tento přípravek podporuje úplný a stabilní průběh fermentace díky odstraňování SMCFA a reziduí pesticidů.
Dávkování a použití
Doporučená dávka: 40 g/hl (3,4 kg na 1000 amerických galonů).
Rehydratujte buněčnou stěnu vinných kvasinek podle doporučeného postupu: suspendujte RESKUE™ v desetinásobku jeho hmotnosti ve vodě o teplotě 30–37 °C, promíchejte, nechte 20 minut odstát a poté přidejte do moštu, který chcete ošetřit, a zajistěte rovnoměrnou disperzi v celém objemu.
Aplikujte RESKUE™ do moštu přibližně ve 2/3 alkoholové fermentace, abyste zabránili zpomalení fermentace.
V případě kurativního zásahu při zastavené fermentaci ošetřete zastavený mošt RESKUE™ ještě před restartem kvašení.
Maximální dávka: 40 g/hl.
Balení a uchovávání
1 kg uzavřené hliníkové sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Po otevření spotřebujte najednou.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | LIPERA |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 210096 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.