Kvasinky Vitilevure DV10, 500 g
VITI LEVURE® DV10 jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu šumivých a tichých vín s jemným a elegantním aromatickým profilem.



VITI LEVURE® DV10 jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae vyvinuté pro výrobu tichých i šumivých vín s čistým, jemným a elegantním aromatickým profilem. Tento kmen je obzvláště vhodný pro fermentaci základních vín určených pro druhotné kvašení a pro vína, u nichž je požadována vysoká aromatická neutralita a dokonalé prokvašení.
Enologické vlastnosti
• Vysoká fermentační schopnost a spolehlivé dokončení kvašení i při nízkých teplotách.
• Zachování jemného a elegantního aromatického profilu vína.
• Odolnost vůči tlaku oxidu uhličitého, ideální pro kvašení šumivých vín.
• Dobrá tolerance vůči nízkým teplotám a vysokému obsahu alkoholu.
• Ideální pro Chardonnay, Pinot Noir a další základní vína pro výrobu sektů.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae
Killer faktor: pozitivní
Optimální teplota AF: 10–30 °C
Odolnost vůči ethanolu: vysoká
Fermentační kinetika: rychlá
Produkce těkavých kyselin: nízká
Nutriční nároky: střední
Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl
Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu.
V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | LIPERA |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080726 |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: | |
Položka byla vyprodána… |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.