Kvasinky Lalvin NBC, 500 g

Jemnost a mineralita

Dostupnost Skladem (37 ks)
Kód: 080760
1 028 Kč 917,86 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin NBC, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN NBC™ byl izolován z hroznů odrůdy Chardonnay v Burgundsku organizací COEB (Centre Oenologique de Bourgogne). Byl vybrán jak pro své dobré alkoholové kvašení, tak pro svůj organoleptický profil v souladu s moderní vinařstvím Chardonnay. LALVIN NBC™ zvýrazňuje odrůdovou typičnost a zároveň odhaluje mineralnost a eleganci vysoce kvalitních bílých vín.

LALVIN NBC™ vykazuje dobré a spolehlivé alkoholové kvašení v široké škále podmínek pro výrobu bílého vína, což ho činí obzvláště vhodným pro výrobu prémiových bílých vín z rozmanitého původu.

Vína kvašená s LALVIN NBC™ vykazují elegantní texturu, aromatickou jemnost a dlouhý a brněvý závěr. Často jsou popisována jako vyvážená a křupavá, s přitažlivou mineralitou, tóny bílých květin, citrusy a křemennými tóny. LALVIN NBC™ je také obzvláště zajímavý při kvašení v sudech, protože pomáhá dosáhnout svěžesti a vynikající integrace dřeva.

 

VLASTNOSTI
• Optimal fermentation temperature range: 14 to 20 °C
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Stabilní a spolehlivá rychlost fermentace
• Konkurenční faktor („Killer K2“) neutrální
• Krátká zpoždění
• Střední až vysoká potřeba živin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce acetaldehydu
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 –10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

 Použijte po otevření.

Kategorie: LIPERA
Hmotnost: 0.5 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola