


LALVIN NBC™ byl izolován z hroznů odrůdy Chardonnay v Burgundsku organizací COEB (Centre Oenologique de Bourgogne). Byl vybrán jak pro své dobré alkoholové kvašení, tak pro svůj organoleptický profil v souladu s moderní vinařstvím Chardonnay. LALVIN NBC™ zvýrazňuje odrůdovou typičnost a zároveň odhaluje mineralnost a eleganci vysoce kvalitních bílých vín.
LALVIN NBC™ vykazuje dobré a spolehlivé alkoholové kvašení v široké škále podmínek pro výrobu bílého vína, což ho činí obzvláště vhodným pro výrobu prémiových bílých vín z rozmanitého původu.
Vína kvašená s LALVIN NBC™ vykazují elegantní texturu, aromatickou jemnost a dlouhý a brněvý závěr. Často jsou popisována jako vyvážená a křupavá, s přitažlivou mineralitou, tóny bílých květin, citrusy a křemennými tóny. LALVIN NBC™ je také obzvláště zajímavý při kvašení v sudech, protože pomáhá dosáhnout svěžesti a vynikající integrace dřeva.
VLASTNOSTI
• Optimal fermentation temperature range: 14 to 20 °C
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Stabilní a spolehlivá rychlost fermentace
• Konkurenční faktor („Killer K2“) neutrální
• Krátká zpoždění
• Střední až vysoká potřeba živin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce acetaldehydu
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 –10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | LIPERA |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.