Kvasinky Lalvin ICV BlackPearl, 500 g
Pro intenzivní a dlouhotrvající super prémiová červená vína s orientací na černé ovoce



Odrůda LALVIN ICV BlackPearl™ byla izolována na jihu Francie, mezi Středozemním mořem a Pyrenejemi. Byla vybrána ve spolupráci se skupinou ICV (Institut Coopératif du Vin) pro své robustní fermentační vlastnosti u vysoce zrajících hroznů a schopnost projevit původní potenciál černých plodů vysoce kvalitních červených hroznů.
LALVIN ICV BlackPearl™ podporuje intenzivní charakter černého ovoce, jako je černý rybíz a ostružiny, a zároveň rozvíjí objem a chuť v ústech, čímž přináší velmi vyhledávanou rovnováhu v super prémiových a ikonických červených vínech. LALVIN ICV BlackPearl™ je vhodný pro širokou škálu červených odrůd (doporučené odrůdy zahrnují Merlot, Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon) a je také velmi dobře přizpůsoben vinařskému procesu zahrnujícímu mikrooxygenaci.
Různé vinařské testy prokázaly, že vína získaná s LALVIN ICV BlackPearl™ si v průběhu času zachovávají stabilní senzorický profil a intenzitu, koncentraci a ovocnost. Tato dlouhověkost i po zrání nebo skladování v tanku je pro tuto kategorii vín cenným přínosem.
VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 18 – 28 °C
• Alcohol tolerance up to 16% v/v
• Dobrá až skvělá rychlost fermentace i při vysoké teplotě
• Soutěživý („Killer K2“) faktor neutrální
• Střední až vysoká potřeba živin
• Nízký až velmi nízký relativní potenciál pro produkci SO2
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | LIPERA |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 5708046116710 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.