Kvasinky Lalvin ICV BlackPearl, 500 g

Pro intenzivní a dlouhotrvající super prémiová červená vína s orientací na černé ovoce

Dostupnost Skladem (13 ks)
Kód: 080759
1 028 Kč 917,86 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin ICV BlackPearl, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Odrůda LALVIN ICV BlackPearl™ byla izolována na jihu Francie, mezi Středozemním mořem a Pyrenejemi. Byla vybrána ve spolupráci se skupinou ICV (Institut Coopératif du Vin) pro své robustní fermentační vlastnosti u vysoce zrajících hroznů a schopnost projevit původní potenciál černých plodů vysoce kvalitních červených hroznů.

LALVIN ICV BlackPearl™ podporuje intenzivní charakter černého ovoce, jako je černý rybíz a ostružiny, a zároveň rozvíjí objem a chuť v ústech, čímž přináší velmi vyhledávanou rovnováhu v super prémiových a ikonických červených vínech. LALVIN ICV BlackPearl™ je vhodný pro širokou škálu červených odrůd (doporučené odrůdy zahrnují Merlot, Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon) a je také velmi dobře přizpůsoben vinařskému procesu zahrnujícímu mikrooxygenaci.

Různé vinařské testy prokázaly, že vína získaná s LALVIN ICV BlackPearl™ si v průběhu času zachovávají stabilní senzorický profil a intenzitu, koncentraci a ovocnost. Tato dlouhověkost i po zrání nebo skladování v tanku je pro tuto kategorii vín cenným přínosem.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 18 – 28 °C
• Alcohol tolerance up to 16% v/v
• Dobrá až skvělá rychlost fermentace i při vysoké teplotě
• Soutěživý („Killer K2“) faktor neutrální
• Střední až vysoká potřeba živin
• Nízký až velmi nízký relativní potenciál pro produkci SO2
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: LIPERA
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 5708046116710
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola