Filtrostabil, 25 kg

FILTROSTABIL je arabská guma Acacia Verek určená ke stabilizaci barvy a koloidní rovnováhy vín s vysokou účinností i při nízkých teplotách.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 020308
21 072 Kč 17 414,88 Kč bez DPH
Filtrostabil, 25 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

FILTROSTABIL je přípravek na bázi vysoce kvalitní arabské gumy (výhradně Acacia Verek), určený pro stabilizaci barvy červených vín a koloidní stabilizaci bílých a růžových vín, i v případech vysoké nestability barvy.

Enologické vlastnosti
Acacia Verek nebo Acacia Senegal je keř rostoucí pouze v zemích Sahelu, zejména v Súdánu v oblasti Kordofan. Z této akácie se získává guma ve formě velmi tvrdých uzlů.
FILTROSTABIL je charakterizován optickou rotací mezi -26° a -34°.
Předchází vzniku zákalů a sedimentů kondenzovaných barviv ve víně při nízkých teplotách.
Posiluje účinek ANTARTIKA® V40 a pomáhá snižovat riziko tvorby vinného kamene při nízkých teplotách.
Snižuje riziko železité casse při nízkém obsahu železa.

Dávkování a použití
Kapalná forma: 3–12 cl/hl (max. zákonná dávka 12 cl/hl).
Prášková forma: 10–30 g/hl (max. zákonná dávka 30 g/hl).
Dávka musí být zvolena podle stupně barevné nestability vína.

Návod k použití

  1. Přidejte FILTROSTABIL po dokončení všech čiřících procesů.

  2. Aplikujte FILTROSTABIL po finální filtraci během lahvování pomocí dávkovacího čerpadla napojeného na plničku lahví.
    Práškovou formu rozpusťte ve víně (2 kg v 10 l) a následně aplikujte při lahvování pomocí dávkovacího čerpadla. Postup musí probíhat za velmi hygienických podmínek, aby se zabránilo kontaminaci směsi vína a gumy.
    Koncentraci směsi přizpůsobte tak, aby viskozita odpovídala správné funkci čerpadla.

Test stability
Pro stanovení potřebné dávky je nutné posoudit barevnou nestabilitu vína. Proveďte test za studena (3 dny při +4 °C). Po uplynutí 3 dnů změřte zákal po temperaci na pokojovou teplotu.

• ∆ NTU(3) - NTU (0) < 7 Velmi dobrá koloidní stabilita
• 7 < ∆ NTU(3) - NTU (0) < 20 Hraniční koloidní stabilita
• ∆ NTU(3) - NTU (0) > 20 Špatná koloidní stabilita, riziko srážení

Balení a uchovávání
Kapalina: 1 l / 5 l / 20 l / 1000 l
Prášek: 25 kg
Skladujte v neotevřeném obalu na suchém místě bez cizích pachů, chráněném před světlem.
Nenechte zmrznout. Po otevření spotřebujte co nejdříve.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: LIPERA
Hmotnost: 25 kg
EAN: 020308
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola