Kvasinky Vitilevure Sauvignon, 500 g
VITILEVURE SAUVIGNON jsou kvasinky pro sauvignon blanc, které zvýrazňují thiolová aromata a zajišťují rychlou fermentaci s nízkou produkcí SO2 a H2S.



Přirozeně selektované kvasinky. Specifické kvasinky pro odrůdu sauvignon blanc. Zvýrazňují thioly.
Aplikace
VITILEVURE SAUVIGNON byly vybrány pro svou schopnost posilovat expresi thiolových aromat charakteristických pro odrůdu Sauvignon: pupeny černého rybízu, zimostráz, tropické ovoce atd. Byly identifikovány některé z molekul odpovědných za tato aroma: 4-mercapto-4-methylpentan-2-on (4-MMP), 3-mercaptohexanol (3MH) a 3-mercaptohexylacetát (3MHA). Tato aroma jsou s VITILEVURE SAUVIGNON ještě výraznější, pokud jsou podmínky sklizně a fermentace příznivé jejich koncentraci a uvolnění.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex var bayanus).
Killer charakter: killer kvasinky.
Odolnost vůči alkoholu: do 14 %.
Teplota fermentace: 15 až 32 °C.
Fermentační kinetika: poměrně rychlá.
Produkce SO2: nízká, 10 mg/l v syntetickém médiu.
Produkce H2S: žádná.
Tvorba pěny: nízká.
Těkavá kyselost: normální produkce.
Produkce glycerolu: relativně vysoká, 6 g/l v syntetickém médiu.
Potřeba dusíku: střední. U moštů s vysokým obsahem cukru (> 13 % potenciálního alkoholu) se doporučuje systematické přidání kyslíku a ACTIFERM 1-2.
Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl.
Návod k použití
Rehydrujte vybrané kvasinky v desetinásobku jejich objemu ve vodě o teplotě 35–37 °C v čisté nádobě. Jemně promíchejte a nechte 20 minut hydratovat. Postupně přivykávejte zákvas na teplotu tanku přidáváním moštu; rozdíl mezi teplotou zákvasu a moštu by během zakvašování neměl přesáhnout 10 °C. Přidejte zákvas do moštu metodou přečerpávání. Celý proces rehydratace by neměl přesáhnout 45 minut. Rehydratace přímo v moštu se nedoporučuje. U moštů s vysokým potenciálním alkoholem (> 13 % obj.) se při rehydrataci doporučuje přidat ochranný přípravek pro kvasinky PRE-FERM.
Balení a skladování
Balení: 0,5 kg sáček; karton 20 × 0,5 kg. Skladujte na chladném a suchém místě až 4 roky v původním balení. Používejte pouze vakuově balené sáčky. Po otevření spotřebujte rychle.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080719 |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
