Kvasinky Vitilevure Sauvignon, 500 g

VITILEVURE SAUVIGNON jsou kvasinky pro sauvignon blanc, které zvýrazňují thiolová aromata a zajišťují rychlou fermentaci s nízkou produkcí SO2 a H2S.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080719
951 Kč 849,11 Kč bez DPH
Kvasinky Vitilevure Sauvignon, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Přirozeně selektované kvasinky. Specifické kvasinky pro odrůdu sauvignon blanc. Zvýrazňují thioly.

Aplikace
VITILEVURE SAUVIGNON byly vybrány pro svou schopnost posilovat expresi thiolových aromat charakteristických pro odrůdu Sauvignon: pupeny černého rybízu, zimostráz, tropické ovoce atd. Byly identifikovány některé z molekul odpovědných za tato aroma: 4-mercapto-4-methylpentan-2-on (4-MMP), 3-mercaptohexanol (3MH) a 3-mercaptohexylacetát (3MHA). Tato aroma jsou s VITILEVURE SAUVIGNON ještě výraznější, pokud jsou podmínky sklizně a fermentace příznivé jejich koncentraci a uvolnění.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex var bayanus).
Killer charakter: killer kvasinky.
Odolnost vůči alkoholu: do 14 %.
Teplota fermentace: 15 až 32 °C.
Fermentační kinetika: poměrně rychlá.
Produkce SO2: nízká, 10 mg/l v syntetickém médiu.
Produkce H2S: žádná.
Tvorba pěny: nízká.
Těkavá kyselost: normální produkce.
Produkce glycerolu: relativně vysoká, 6 g/l v syntetickém médiu.
Potřeba dusíku: střední. U moštů s vysokým obsahem cukru (> 13 % potenciálního alkoholu) se doporučuje systematické přidání kyslíku a ACTIFERM 1-2.

Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl.

Návod k použití
Rehydrujte vybrané kvasinky v desetinásobku jejich objemu ve vodě o teplotě 35–37 °C v čisté nádobě. Jemně promíchejte a nechte 20 minut hydratovat. Postupně přivykávejte zákvas na teplotu tanku přidáváním moštu; rozdíl mezi teplotou zákvasu a moštu by během zakvašování neměl přesáhnout 10 °C. Přidejte zákvas do moštu metodou přečerpávání. Celý proces rehydratace by neměl přesáhnout 45 minut. Rehydratace přímo v moštu se nedoporučuje. U moštů s vysokým potenciálním alkoholem (> 13 % obj.) se při rehydrataci doporučuje přidat ochranný přípravek pro kvasinky PRE-FERM.

Balení a skladování
Balení: 0,5 kg sáček; karton 20 × 0,5 kg. Skladujte na chladném a suchém místě až 4 roky v původním balení. Používejte pouze vakuově balené sáčky. Po otevření spotřebujte rychle.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080719
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola