Kvasinky Vitilevure LB Rosé, 0,5 kg
VITI LEVURE® LB ROSÉ jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu ovocných a kulatých růžových vín s vysokou produkcí glycerolu.



VITI LEVURE® LB ROSÉ jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae, které byly vybrány v regionu Maine & Loire (Francie) pro schopnost produkovat amylická aromata a vysokou produkci glycerolu. Jsou ceněné pro výrobu ovocných a kulatých růžových vín určených k rychlému uvedení na trh.
Enologické vlastnosti
• Vysoká produkce amylových aromatických sloučenin.
• Vysoká produkce glycerolu pro vytvoření kulatého a ovocného profilu vína.
• Rychlá fermentace při širokém rozsahu teplot.
• Nízká tvorba SO₂, H₂S, těkavých kyselin a pěny.
• Ideální pro svěží růžová vína určená k ranému lahvování.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae
Killer faktor: neutrální kmen
Alkoholová tolerance: 14 % obj.
Fermentační teplota: 15–32 °C
Fermentační kinetika: rychlá
Produkce SO₂: poměrně nízká (15 mg/l ve standardním médiu)
Produkce H₂S: velmi nízká
Produkce pěny: nízká
Produkce těkavých kyselin: nízká
Produkce glycerolu: vysoká (8 g/l ve standardním médiu)
Nutriční nároky: nízké
Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl
Návod k použití
Rehydrujte kvasinky v 10násobném objemu vody o teplotě 35–37 °C v čisté nádobě.
Jemně promíchejte a nechte 20 minut stát.
Přivykněte kvasinky na teplotu moštu postupným přidáváním moštu – teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem by neměl přesáhnout 10 °C.
Zákvas přidejte do moštu přečerpáním.
Rehydratační proces by neměl přesáhnout 45 minut.
Rehydratace přímo v moštu se nedoporučuje.
U vysoce čiřených moštů se doporučuje přídavek PREFERM®.
Balení a uchovávání
0,5 kg sáček – balení 20 × 0,5 kg.
Skladujte v chladu a suchu, v původním obalu. Trvanlivost až 4 roky. Po otevření spotřebujte co nejrychleji.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080733 |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
