Kvasinky Vitilevure KD, 0,5 kg

VITI LEVURE® KD jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu vín s výraznou aromatickou typičností, vhodné pro Sauvignon, Ryzlink a restart kvašení.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080750
738 Kč 658,93 Kč bez DPH
Kvasinky Vitilevure KD, 0,5 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

VITI LEVURE® KD jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus) určené pro výrobu vín s výraznou aromatickou typičností. Tento kmen zvýrazňuje aroma špičkových odrůd, jako je Sauvignon (Bordeaux, Loira) nebo Ryzlink. Je ideální pro Sancerre typ vín s potenciálem pozitivního zrání a poskytuje výborné výsledky také u Sauvignon Blanc a červených vín (Cabernet Franc). Díky nízkým nutričním nárokům se uplatňuje i u moštů obtížně podléhajících fermentaci a při restartu problematických kvašení.

Enologické vlastnosti
• Zvýraznění aromatického profilu vín z odrůd bohatých na prekurzory aroma (např. Sauvignon, Ryzlink).
• Vhodné pro výrobu vín typu Sancerre s potenciálem zrání.
• Vysoká fermentační vitalita, vhodné i pro restart kvašení.
• Dobré výsledky u Sauvignon Blanc a Cabernet Franc.
• Nízké nutriční nároky.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus)
Killer faktor: killer kmen
Alkoholová tolerance: až do 15 % obj.
Fermentační teplota: 5–37 °C
Fermentační kinetika: velmi silná, s krátkou lag fází
Nutriční nároky: střední (u moštů s vysokým potenciálem alkoholu > 13 % obj. doporučena oxygenace a živina ACTIFERM 1–2)
Produkce SO₂: velmi nízká (do 9 mg/l)
Produkce pyrohroznové kyseliny a acetaldehydu: nízká (do 30 mg/l)
Produkce pěny: nízká
Produkce těkavých kyselin: normální
Produkce glycerolu: poměrně vysoká

Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl

Návod k použití
Rehydrujte kvasinky v 10násobném objemu vody o teplotě 35–37 °C v čisté nádobě.
Jemně promíchejte a nechte 20 minut stát.
Přivykněte kvasinky na teplotu moštu postupným přidáváním moštu – teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem by neměl přesáhnout 10 °C.
Zákvas přidejte do moštu přečerpáním.
Rehydratační proces by neměl přesáhnout 45 minut.
Rehydratace přímo v moštu se nedoporučuje.
U vysoce čiřených moštů se doporučuje přídavek PREFERM®.

Balení a uchovávání
0,5 kg sáček – balení 20 × 0,5 kg.
Skladujte v chladu a suchu, v původním obalu. Trvanlivost až 4 roky. Po otevření spotřebujte co nejrychleji.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080750080750
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola