Kvasinky Vitilevure KD, 0,5 kg
VITI LEVURE® KD jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu vín s výraznou aromatickou typičností, vhodné pro Sauvignon, Ryzlink a restart kvašení.



VITI LEVURE® KD jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus) určené pro výrobu vín s výraznou aromatickou typičností. Tento kmen zvýrazňuje aroma špičkových odrůd, jako je Sauvignon (Bordeaux, Loira) nebo Ryzlink. Je ideální pro Sancerre typ vín s potenciálem pozitivního zrání a poskytuje výborné výsledky také u Sauvignon Blanc a červených vín (Cabernet Franc). Díky nízkým nutričním nárokům se uplatňuje i u moštů obtížně podléhajících fermentaci a při restartu problematických kvašení.
Enologické vlastnosti
• Zvýraznění aromatického profilu vín z odrůd bohatých na prekurzory aroma (např. Sauvignon, Ryzlink).
• Vhodné pro výrobu vín typu Sancerre s potenciálem zrání.
• Vysoká fermentační vitalita, vhodné i pro restart kvašení.
• Dobré výsledky u Sauvignon Blanc a Cabernet Franc.
• Nízké nutriční nároky.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae galactose (ex bayanus)
Killer faktor: killer kmen
Alkoholová tolerance: až do 15 % obj.
Fermentační teplota: 5–37 °C
Fermentační kinetika: velmi silná, s krátkou lag fází
Nutriční nároky: střední (u moštů s vysokým potenciálem alkoholu > 13 % obj. doporučena oxygenace a živina ACTIFERM 1–2)
Produkce SO₂: velmi nízká (do 9 mg/l)
Produkce pyrohroznové kyseliny a acetaldehydu: nízká (do 30 mg/l)
Produkce pěny: nízká
Produkce těkavých kyselin: normální
Produkce glycerolu: poměrně vysoká
Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl
Návod k použití
Rehydrujte kvasinky v 10násobném objemu vody o teplotě 35–37 °C v čisté nádobě.
Jemně promíchejte a nechte 20 minut stát.
Přivykněte kvasinky na teplotu moštu postupným přidáváním moštu – teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem by neměl přesáhnout 10 °C.
Zákvas přidejte do moštu přečerpáním.
Rehydratační proces by neměl přesáhnout 45 minut.
Rehydratace přímo v moštu se nedoporučuje.
U vysoce čiřených moštů se doporučuje přídavek PREFERM®.
Balení a uchovávání
0,5 kg sáček – balení 20 × 0,5 kg.
Skladujte v chladu a suchu, v původním obalu. Trvanlivost až 4 roky. Po otevření spotřebujte co nejrychleji.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080750080750 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
