Kvasinky Vitilevure Elixir Yseo, 500 g

VITI LEVURE® ELIXIR YSEO jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu bílých, růžových a červených vín s elegantním a komplexním ovocným aromatem.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080722
974 Kč 869,64 Kč bez DPH
Kvasinky Vitilevure Elixir Yseo, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

VITI LEVURE® ELIXIR YSEO jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k výrobě bílých, růžových a červených vín s bohatým, komplexním a elegantním aromatickým profilem. Tento kmen je vhodný zejména pro odrůdy, u nichž je žádoucí výrazný ovocný a květinový projev a plnost v ústech. Díky své fermentační dynamice a vysoké aromatické expresivitě je vhodný jak pro mladá vína, tak i vína určená ke zrání.

Enologické vlastnosti
• Zvýraznění ovocného a květinového aromatického profilu.
• Vytváření bohatého chuťového vjemu a harmonické struktury.
• Dobrá tolerance k alkoholu i nízkým teplotám kvašení.
• Ideální pro Chardonnay, Riesling, Grenache, Cabernet Sauvignon a vína typu rosé.
• Univerzální použití pro bílá, růžová i červená vína.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
Druh: Saccharomyces cerevisiae
Killer faktor: pozitivní
Optimální teplota AF: 12–28 °C
Odolnost vůči ethanolu: vysoká
Fermentační kinetika: střední až rychlá
Produkce těkavých kyselin: nízká
Nutriční nároky: střední

Dávkování
Doporučená dávka: 20 g/hl

Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu.
V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.

Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.

Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080722
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola