Kvasinky Vialatte Ferm W28, 20 g

VIALATTE FERM® W28 jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu bílých a růžových vín s výrazným thiolovým a esterovým aroma.

Dostupnost Skladem (24 ks)
Kód: 080715
58,10 Kč 51,88 Kč bez DPH
Kvasinky Vialatte Ferm W28, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

VIALATTE FERM® W28 jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k výrobě bílých a růžových vín s komplexním ovocným aromatickým profilem založeným na kombinaci thiolů a fermentačních esterů. Jsou vhodné také pro restart fermentace bez ztráty aromatické kvality vín s thiolovým charakterem.

Enologické vlastnosti
• Uvolňování aromatického potenciálu odrůd bohatých na thiolové prekurzory, jako je Sauvignon Blanc a Colombard, nebo červených odrůd, jako je Grenache pro výrobu rosé vín.
• Produkce bílých a růžových vín s komplexním ovocným profilem spojujícím thioly a fermentační estery.
• Umožňují restart fermentace bez ovlivnění aromatické kvality vín s thiolovým charakterem.

Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: pozitivní
Fermentační kinetika: průměrná (při teplotách pod 16 °C zpomalená)
Optimální teplota AF: 10–16 °C
Odolnost vůči ethanolu: 16,5 % obj.
Nutriční nároky: nízké
Produkce glycerolu: 6–8 g/l
Produkce SO₂: střední
Produkce těkavých kyselin: nízká
Produkce H₂S: nízká

Dávkování
Rehydratace: 20 g/hl

Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu. V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.

Doporučení
V případě nutričního deficitu je vhodné dodat dusík pouze v organické formě na začátku alkoholového kvašení. Příliš vysoká hladina minerálního dusíku inhibuje NCR systém, který umožňuje přeměnu aminokyselin (prekurzorů esterů) a thiolových prekurzorů. NCR systém také potlačuje tvorbu enzymu ß-lyázy, který je zodpovědný za uvolnění thiolů do jejich volné, aromatické formy. Proto se doporučuje používat organický dusík, například živinu NUTRICELL® AA.

Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.

Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080715
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola