Kvasinky Vialatte Ferm W28, 500 g
VIALATTE FERM® W28 jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu bílých a růžových vín s výrazným thiolovým a esterovým aroma.



VIALATTE FERM® W28 jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k výrobě bílých a růžových vín s komplexním ovocným aromatickým profilem založeným na kombinaci thiolů a fermentačních esterů. Jsou vhodné také pro restart fermentace bez ztráty aromatické kvality vín s thiolovým charakterem.
Enologické vlastnosti
• Uvolňování aromatického potenciálu odrůd bohatých na thiolové prekurzory, jako je Sauvignon Blanc a Colombard, nebo červených odrůd, jako je Grenache pro výrobu rosé vín.
• Produkce bílých a růžových vín s komplexním ovocným profilem spojujícím thioly a fermentační estery.
• Umožňují restart fermentace bez ovlivnění aromatické kvality vín s thiolovým charakterem.
Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: pozitivní
Fermentační kinetika: průměrná (při teplotách pod 16 °C zpomalená)
Optimální teplota AF: 10–16 °C
Odolnost vůči ethanolu: 16,5 % obj.
Nutriční nároky: nízké
Produkce glycerolu: 6–8 g/l
Produkce SO₂: střední
Produkce těkavých kyselin: nízká
Produkce H₂S: nízká
Dávkování
Rehydratace: 20 g/hl
Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu. V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Doporučení
V případě nutričního deficitu je vhodné dodat dusík pouze v organické formě na začátku alkoholového kvašení. Příliš vysoká hladina minerálního dusíku inhibuje NCR systém, který umožňuje přeměnu aminokyselin (prekurzorů esterů) a thiolových prekurzorů. NCR systém také potlačuje tvorbu enzymu ß-lyázy, který je zodpovědný za uvolnění thiolů do jejich volné, aromatické formy. Proto se doporučuje používat organický dusík, například živinu NUTRICELL® AA.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080702 |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | |
| Položka byla vyprodána… | |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
