Kvasinky Vialatte Ferm R96, 500 g
VIALATTE FERM® R96 jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k výrobě červených vín s komplexním, ovocným a kořenitým aromatickým profilem.



VIALATTE FERM® R96 jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k výrobě červených vín s ovocným, kořenitým a komplexním aromatickým profilem, s tóny červeného a černého bobulového ovoce a koření. Jsou vhodné pro mezinárodní odrůdy, jako jsou Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a Mourvèdre.
Enologické vlastnosti
• Kontrola alkoholového kvašení.
• Výroba ovocných, komplexních a kořenitých červených vín určených pro krátké až střední zrání.
• Zajišťují velmi dobrou konzistenci stylu výsledného vína bez ohledu na původ hroznů.
• Vhodné také pro výrobu lisovaných rosé vín nebo pro maskování přebytečných pyrazinů v moštu.
Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: citlivý
Fermentační kinetika: střední
Optimální teplota AF: 15–28 °C
Odolnost vůči ethanolu: 16,0 % obj.
Nutriční nároky: vysoké
Produkce těkavých kyselin: nízká
Produkce SO₂: střední až nízká
Dávkování
Rehydratace: 20 g/hl
Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu. V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080705 |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.