


Vinárenský institut Institut Technique du Vin ve spolupráci s firmou Lallemand vybral víno UVAFERM SVG™ z údolí Loiry, konkrétně proto, aby doplnilo typický charakter odrůdy Sauvignon Blanc a zároveň vykazovalo dobrou kinetiku fermentace.
UVAFERM SVG™ je obzvláště vhodný pro ovoce z chladného podnebí. Má tendenci výrazně zvýrazňovat aroma a chuť vína. Ihned po kvašení může vykazovat esterové a slané tóny. Tyto kvasinky dokáží metabolizovat přibližně 25 % kyseliny jablečné, což může pomoci snížit kyselost vína. V degustacích vín ze Sancerre a Pouilly Fume kvašených s různými kmeny kvasinek dosáhla vína kvašená s UVAFERM SVG™ vyššího skóre než vína kvašená s jinými kvasinkami běžně používanými pro Sauvignon Blanc. Tato vína byla popsána jako vína s větší intenzitou a vyvážeností minerálních, citrusových a kořeněných tónů. Stejně jako Sauvignon Blanc se UVAFERM SVG™ doporučuje také pro aromatické bílé odrůdy, jako je Ryzlink rýnský nebo Rulandské šedé.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota pro fermentaci: 16 – 25 °C
• Tolerance alkoholu až do 15,5 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Kompetitivní faktor („Killer K2“) pozitivní
• Krátká fáze zpoždění
• Střední nutriční nároky
• Průměrné požadavky na O2
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 080068 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.