Kvasinky Uvaferm SVG, 100 g

Pro klasická vína Sauvignon Blanc

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: 080068
230 Kč 205,36 Kč bez DPH
Kvasinky Uvaferm SVG, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vinárenský institut Institut Technique du Vin ve spolupráci s firmou Lallemand vybral víno UVAFERM SVG™ z údolí Loiry, konkrétně proto, aby doplnilo typický charakter odrůdy Sauvignon Blanc a zároveň vykazovalo dobrou kinetiku fermentace.

UVAFERM SVG™ je obzvláště vhodný pro ovoce z chladného podnebí. Má tendenci výrazně zvýrazňovat aroma a chuť vína. Ihned po kvašení může vykazovat esterové a slané tóny. Tyto kvasinky dokáží metabolizovat přibližně 25 % kyseliny jablečné, což může pomoci snížit kyselost vína. V degustacích vín ze Sancerre a Pouilly Fume kvašených s různými kmeny kvasinek dosáhla vína kvašená s UVAFERM SVG™ vyššího skóre než vína kvašená s jinými kvasinkami běžně používanými pro Sauvignon Blanc. Tato vína byla popsána jako vína s větší intenzitou a vyvážeností minerálních, citrusových a kořeněných tónů. Stejně jako Sauvignon Blanc se UVAFERM SVG™ doporučuje také pro aromatické bílé odrůdy, jako je Ryzlink rýnský nebo Rulandské šedé.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota pro fermentaci: 16 – 25 °C
• Tolerance alkoholu až do 15,5 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Kompetitivní faktor („Killer K2“) pozitivní
• Krátká fáze zpoždění
• Střední nutriční nároky
• Průměrné požadavky na O2
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 080068
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola