


UVAFERM CM™ byl vybrán výzkumníky z Kalifornské univerzity (Davis, USA) ze sbírky kvasinek Pasteurova institutu (Paříž, Francie) pro kvašení bílých a červených vín ve velkoobjemových tancích s minimální regulací teploty.
UVAFERM CM™ má rychlý nástup fermentace, a to i na začátku sezóny, pro výrobu mladého nebo vyzrálého červeného vína s krátkou dobou macerace. Má velmi krátkou lag fázi a dobrou schopnost dominovat nad původní mikroflórou.
Je kompatibilní se všemi bílými i červenými odrůdami hroznů a má dobrou extrakci taninů a barvy.
UVAFERM CM™ optimalizuje kvalitu vína, aniž by ubíral na specifických vlastnostech konkrétní odrůdy, a zdůrazňuje jeho ovocný charakter.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 12 až 28 °C
• Tolerance alkoholu do 15 % obj./obj.
• Vysoká rychlost fermentace
• Kompetitivní faktor („Killer K2“) pozitivní
• Krátká fáze zpoždění
• Nízké nutriční nároky
• Vysoká produkce glycerolu
• Nízká produkce acetaldehydu
• Nízká těkavá kyselost
• Nízká tvorba pěny
• Nízká produkce H2S v závislosti na dostupnost dusíku
• Kryotolerantní
• Jemné a trvalé „perlování“
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
EAN: | 080096 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.