Kvasinky Uvaferm CM, 20 g

Pro bezpečné kvašení i při vyšších teplotách

Dostupnost Skladem (8 ks)
Kód: 080096
63 Kč 56,25 Kč bez DPH
Kvasinky Uvaferm CM, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

UVAFERM CM™ byl vybrán výzkumníky z Kalifornské univerzity (Davis, USA) ze sbírky kvasinek Pasteurova institutu (Paříž, Francie) pro kvašení bílých a červených vín ve velkoobjemových tancích s minimální regulací teploty.

UVAFERM CM™ má rychlý nástup fermentace, a to i na začátku sezóny, pro výrobu mladého nebo vyzrálého červeného vína s krátkou dobou macerace. Má velmi krátkou lag fázi a dobrou schopnost dominovat nad původní mikroflórou.

Je kompatibilní se všemi bílými i červenými odrůdami hroznů a má dobrou extrakci taninů a barvy.

UVAFERM CM™ optimalizuje kvalitu vína, aniž by ubíral na specifických vlastnostech konkrétní odrůdy, a zdůrazňuje jeho ovocný charakter.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 12 až 28 °C
• Tolerance alkoholu do 15 % obj./obj.
• Vysoká rychlost fermentace
• Kompetitivní faktor („Killer K2“) pozitivní
• Krátká fáze zpoždění
• Nízké nutriční nároky
• Vysoká produkce glycerolu
• Nízká produkce acetaldehydu
• Nízká těkavá kyselost
• Nízká tvorba pěny
• Nízká produkce H2S v závislosti na dostupnost dusíku
• Kryotolerantní
• Jemné a trvalé „perlování“

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

 

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080096
Výroba vína dle barvy: Červené
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Červené
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola