Kvasinky Uvaferm 43 Restart, 500 g

Největší fruktofilní kvasinky pro jednoduché a efektivní restartování zastavené fermentace

Dostupnost Skladem (26 ks)
Kód: 080121
1 224 Kč 1 092,86 Kč bez DPH
Kvasinky Uvaferm 43 Restart, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Ve spolupráci se společností InterRhône (Francie) je nyní kvasinka UVAFERM 43™ k dispozici v robustnější formě s názvem UVAFERM 43 RESTART™. Tato nová kvasinka se po inokulaci rychleji adaptuje, protože byla optimalizována a předaklimatizována pro efektivní fungování v náročných podmínkách restované fermentace. Kvasinky jsou přirozeně odolné vůči nepříznivým podmínkám restované fermentace. Vysoce fruktofilní kvasinka UVAFERM 43 RESTART™ umožňuje vinařům efektivně vyřešit většinu problémů se restovanou fermentací v několika krocích.

Za enologických podmínek jsou glukóza a fruktóza hlavními fermentovatelnými cukry, které Saccharomyces cerevisiae využívá. Ačkoli jsou obě tyto hexózy obecně přítomny v moštech v ekvivalentním množství, Saccharomyces cerevisiae preferuje konzumaci glukózy, což vysvětluje, proč je hlavním zbytkovým cukrem v kvasnicích fruktóza. Náš výzkum a vývoj ukázal, že za enologických podmínek, kde se měnily poměry dusíku, cukru a glukózy/fruktózy, se kvasinky UVAFERM 43 RESTART™ ukázaly jako nejúčinnější při metabolizaci fruktózy za podmínek podobných těm, které se vyskytují ve kvasinkách.

 

VLASTNOSTI
• Tolerance alkoholu až do 18 % obj./obj.
• Aktivní konkurenční faktor („Killer K2“)
• Vynikající pro restartování zaseknutých fermentací s vysokým poměrem fruktózy a glukózy
• Vysoce fruktofilní
• Relativně nízké nutriční nároky
• Nízká produkce SO2 a H2S
• Neutrální senzorický účinek na hotové víno

 

PROTOKOL PRO RESTART ZASTAVENÉ FERMENTACE

Požadované produkty:
• ResKue™ – 65 g/hL objemu nedokvašeného vína
• Go-Ferm Protect Evolution™ (GPE) – 30 g/hL objemu nedokvašeného vína
• Uvaferm 43® – 50 g/hL objemu nedokvašeného vína
• Fermaid AT™ – 50 g/hL objemu počáteční startovací směsi (ve 2. kroku).
• Mošt nebo hroznový koncentrát.

Postup pro 10 hL (1000 L) nedokvašeného vína
1. Příprava vína
• Zajistěte 7–8 ppm volného SO2
• Rehydratujte 400 g ResKue™ (40 g/hL) dle pokynů v datovém listu.
• Vmíchejte resuspendovaný ResKue™ do vína.
• Nechte 48 hodin odležet a poté víno sceďte nebo přefiltrujte

2. Příprava „počáteční startovací směsi“
• Připravte počáteční směs startéru a upravte její teplotu na 25 – 30 °C.
• 25 l vína se zastavenou fermentací
• 25 litrů vody
• 25 g Fermaid® AT (50 g/hL)
• Upravte množství cukru na cca 5° Baume (např. hroznovou šťávou nebo hroznovým koncentrátem).

3. Příprava kvasinek
• Přidejte 300 g přípravku GoFerm Protect Evolution™ (30 g/hL) do 6 litrů vody o teplotě 40 – 43 °C.
• Míchejte, dokud nevznikne homogenní suspenze.
• Nechte působit 10 minut.
• Pomalu a rovnoměrně nasypte 500 g přípravku Uvaferm 43 (50 g/hL) na směs GFPE/voda o teplotě 35 – 40 °C.
• Počkejte 20 minut.
• Další jemné míchání.

4. Restartujte fermentaci nedokvašeného vína.
• Pomalu přidávejte kvasinky (krok 3) do počáteční směsi startéru (krok 2).
• Zajistěte, aby se teplota neměnila o více než 10 °C.
• Dobře promíchejte; udržujte teplotu 20 – 24 °C.
• Sledujte hladinu cukru ve startovací směsi.
• Když obsah cukru klesne na polovinu, pomalu zdvojnásobte objem přidáním nedokvašeného vína.
• Sledujte hladinu cukru
• Udržujte teplotu 20 – 24 °C
• Když obsah cukru klesne na polovinu, pomalu zdvojnásobte objem přidáním nedokvašeného vína.
• Udržujte teplotu 20 – 24 °C
• Opakujte přidávání nedokvašeného vína, jak je uvedeno výše, dokud není přidáno veškeré nedokvašené víno.
• Nechte úplně vyschnout pouze poslední várku přidaného nedokvašeného vína

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080121
Výroba vína dle barvy: Bílé, Sekt
Výroba vína dle barvy: Bílé, Sekt

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola