Kvasinky Uvaferm 43 Restart, 500 g
Největší fruktofilní kvasinky pro jednoduché a efektivní restartování zastavené fermentace



Ve spolupráci se společností InterRhône (Francie) je nyní kvasinka UVAFERM 43™ k dispozici v robustnější formě s názvem UVAFERM 43 RESTART™. Tato nová kvasinka se po inokulaci rychleji adaptuje, protože byla optimalizována a předaklimatizována pro efektivní fungování v náročných podmínkách restované fermentace. Kvasinky jsou přirozeně odolné vůči nepříznivým podmínkám restované fermentace. Vysoce fruktofilní kvasinka UVAFERM 43 RESTART™ umožňuje vinařům efektivně vyřešit většinu problémů se restovanou fermentací v několika krocích.
Za enologických podmínek jsou glukóza a fruktóza hlavními fermentovatelnými cukry, které Saccharomyces cerevisiae využívá. Ačkoli jsou obě tyto hexózy obecně přítomny v moštech v ekvivalentním množství, Saccharomyces cerevisiae preferuje konzumaci glukózy, což vysvětluje, proč je hlavním zbytkovým cukrem v kvasnicích fruktóza. Náš výzkum a vývoj ukázal, že za enologických podmínek, kde se měnily poměry dusíku, cukru a glukózy/fruktózy, se kvasinky UVAFERM 43 RESTART™ ukázaly jako nejúčinnější při metabolizaci fruktózy za podmínek podobných těm, které se vyskytují ve kvasinkách.
VLASTNOSTI
• Tolerance alkoholu až do 18 % obj./obj.
• Aktivní konkurenční faktor („Killer K2“)
• Vynikající pro restartování zaseknutých fermentací s vysokým poměrem fruktózy a glukózy
• Vysoce fruktofilní
• Relativně nízké nutriční nároky
• Nízká produkce SO2 a H2S
• Neutrální senzorický účinek na hotové víno
PROTOKOL PRO RESTART ZASTAVENÉ FERMENTACE
Požadované produkty:
• ResKue™ – 65 g/hL objemu nedokvašeného vína
• Go-Ferm Protect Evolution™ (GPE) – 30 g/hL objemu nedokvašeného vína
• Uvaferm 43® – 50 g/hL objemu nedokvašeného vína
• Fermaid AT™ – 50 g/hL objemu počáteční startovací směsi (ve 2. kroku).
• Mošt nebo hroznový koncentrát.
Postup pro 10 hL (1000 L) nedokvašeného vína
1. Příprava vína
• Zajistěte 7–8 ppm volného SO2
• Rehydratujte 400 g ResKue™ (40 g/hL) dle pokynů v datovém listu.
• Vmíchejte resuspendovaný ResKue™ do vína.
• Nechte 48 hodin odležet a poté víno sceďte nebo přefiltrujte
2. Příprava „počáteční startovací směsi“
• Připravte počáteční směs startéru a upravte její teplotu na 25 – 30 °C.
• 25 l vína se zastavenou fermentací
• 25 litrů vody
• 25 g Fermaid® AT (50 g/hL)
• Upravte množství cukru na cca 5° Baume (např. hroznovou šťávou nebo hroznovým koncentrátem).
3. Příprava kvasinek
• Přidejte 300 g přípravku GoFerm Protect Evolution™ (30 g/hL) do 6 litrů vody o teplotě 40 – 43 °C.
• Míchejte, dokud nevznikne homogenní suspenze.
• Nechte působit 10 minut.
• Pomalu a rovnoměrně nasypte 500 g přípravku Uvaferm 43 (50 g/hL) na směs GFPE/voda o teplotě 35 – 40 °C.
• Počkejte 20 minut.
• Další jemné míchání.
4. Restartujte fermentaci nedokvašeného vína.
• Pomalu přidávejte kvasinky (krok 3) do počáteční směsi startéru (krok 2).
• Zajistěte, aby se teplota neměnila o více než 10 °C.
• Dobře promíchejte; udržujte teplotu 20 – 24 °C.
• Sledujte hladinu cukru ve startovací směsi.
• Když obsah cukru klesne na polovinu, pomalu zdvojnásobte objem přidáním nedokvašeného vína.
• Sledujte hladinu cukru
• Udržujte teplotu 20 – 24 °C
• Když obsah cukru klesne na polovinu, pomalu zdvojnásobte objem přidáním nedokvašeného vína.
• Udržujte teplotu 20 – 24 °C
• Opakujte přidávání nedokvašeného vína, jak je uvedeno výše, dokud není přidáno veškeré nedokvašené víno.
• Nechte úplně vyschnout pouze poslední várku přidaného nedokvašeného vína
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080121 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Sekt |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Sekt |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.