Kvasinky Uvaferm 228, 500 g

Zvýrazněte odrůdové aroma a příjemný pocit v ústech

Dostupnost Skladem (14 ks)
Kód: 080074
1 032 Kč 921,43 Kč bez DPH
Kvasinky Uvaferm 228, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Kmen UVAFERM 228™ (také známý jako kmen Steinberger) byl v Německu vybrán společností Danstar pro svou fermentační schopnost při nízkých teplotách.

S vhodným doplněním živin může UVAFERM 228™ produkovat značné množství fermentačních aromat. Díky své β-glukosidázové aktivitě jej lze použít s hrozny s vysokým obsahem terpenových prekurzorů, což vede ke zvýšení intenzity a komplexnosti vinného buketu. Polysacharidy uvolňované během fermentace přispívají ke zvýšení pocitu v ústech. Lze jej použít s odrůdovými bílými víny, jako jsou Inzolia, Müller-Thurgau, Moscato, Traminer, Garganega, Trebbiano Riesling, Glera, Chardonnay, Verdicchio, Fiano, Albariño, Godello, Moscatel, Malvasia, Verdejo, Sauvignon blanc nebo s neutrálními odrůdami fermentovanými při nízké teplotě. Používá se také do šumivých a „frizzanti“ vín.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota pro fermentaci: nad 15 °C
• Dobrý fermentační výkon při nižších teplotách (min. 12 °C) díky zvýšení míry inokulace a vhodnému doplnění dusíku
• Tolerance alkoholu až do 14 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Konkurenční faktor („Killer K2“) neutrální
• Fáze krátkého zpoždění
• Střední nutriční nároky
• Nízká produkce acetaldehydu
• Nízká produkce SO2
• Produkce H2S závisí na výživě
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080074
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola