Kvasinky Uvaferm 228, 500 g
Zvýrazněte odrůdové aroma a příjemný pocit v ústech



Kmen UVAFERM 228™ (také známý jako kmen Steinberger) byl v Německu vybrán společností Danstar pro svou fermentační schopnost při nízkých teplotách.
S vhodným doplněním živin může UVAFERM 228™ produkovat značné množství fermentačních aromat. Díky své β-glukosidázové aktivitě jej lze použít s hrozny s vysokým obsahem terpenových prekurzorů, což vede ke zvýšení intenzity a komplexnosti vinného buketu. Polysacharidy uvolňované během fermentace přispívají ke zvýšení pocitu v ústech. Lze jej použít s odrůdovými bílými víny, jako jsou Inzolia, Müller-Thurgau, Moscato, Traminer, Garganega, Trebbiano Riesling, Glera, Chardonnay, Verdicchio, Fiano, Albariño, Godello, Moscatel, Malvasia, Verdejo, Sauvignon blanc nebo s neutrálními odrůdami fermentovanými při nízké teplotě. Používá se také do šumivých a „frizzanti“ vín.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota pro fermentaci: nad 15 °C
• Dobrý fermentační výkon při nižších teplotách (min. 12 °C) díky zvýšení míry inokulace a vhodnému doplnění dusíku
• Tolerance alkoholu až do 14 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Konkurenční faktor („Killer K2“) neutrální
• Fáze krátkého zpoždění
• Střední nutriční nároky
• Nízká produkce acetaldehydu
• Nízká produkce SO2
• Produkce H2S závisí na výživě
• Nízká tvorba pěny
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080074 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.