Kvasinky Tropical white, 500 g

Tvoří bohatou strukturu aroma a chuti, podporují buket tropického ovoce.

Dostupnost Skladem (49 ks)
Kód: 080132
877 Kč 783,04 Kč bez DPH
Kvasinky Tropical white, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Tropical White je „hybridní“ kvasinka určená pro výrobu bílých a růžových vín moderního, ovocného a minerálního stylu. Tento kmen byl vybrán na základě studií hybridizace kvasinek ve spolupráci s evropskými výzkumnými institucemi.

Díky své silné aromatické expresi představuje nenahraditelného pomocníka při výrobě bílých vín mezinárodního stylu s plným tělem a vyváženou strukturou. Vyznačuje se intenzivní tvorbou acetátových esterů s tropickým charakterem, jako jsou tóny ananasu, papáji, liči a limetky.

Výborných výsledků bylo dosaženo u odrůd Chardonnay, Pinot grigio, Sauvignon, Moscato a Fiano, stejně jako při refermentaci Prosecca a Moscata. Velmi vitální kvasinka, doporučený teplotní rozsah kvašení je 10–15 °C.

Enologické vlastnosti

  • výborná fermentační vitalita

  • vysoká tolerance k alkoholu (až 19 % obj.)

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • pravidelné fermentace i při nízkých teplotách (10–15 °C)

  • nízká tvorba těkavých kyselin

  • nízká tvorba siřičitanů (SO₂)

  • nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové

  • nízká tvorba pěny při středně nízkých teplotách

  • bezpečné a efektivní fermentace

  • vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080132
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola