Kvasinky Toro Nero, 100 g
Vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus určené pro výrobu ovocných i vyzrálých červených vín s vysokým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Toro Nero je speciální směs kvasinek vybraných ve spolupráci s Univerzitou v Udine a enology Rewine Consulting. Díky vysoké fermentační vitalitě, odolnosti vůči alkoholu nad 20 % obj. a výjimečné toleranci k teplotám v rozmezí 8–38 °C je určena pro výrobu mladých ovocných červených vín i významných červených vín určených k dlouhému zrání.
Významnou vlastností iYeast Toro Nero je schopnost fermentovat i fruktózu, což umožňuje její využití při výrobě červených vín s velmi vysokým obsahem alkoholu. Je vhodná také pro restartování zastavených fermentací v dávce 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
-
vysoká fermentační vitalita
-
zkrácená latence
-
vysoká odolnost vůči alkoholu (až 20 % obj.)
-
killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
-
pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (od 8 °C)
-
nízká produkce těkavých kyselin
-
minimální tvorba siřičitanů (SO₂)
-
minimální tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
-
téměř žádná pěnivost při středně nízkých teplotách
-
rychlé fermentace a refermentace v širokém rozmezí pH
-
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
-
nízká tvorba amylalkoholů
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
-
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
-
Plísně: < 50 ufc/g
-
Octové bakterie: < 50 ufc/g
-
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: nepřítomna
-
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
-
Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 080740 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.