Kvasinky Toro Nero, 100 g

Vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus určené pro výrobu ovocných i vyzrálých červených vín s vysokým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání

Dostupnost Skladem (17 ks)
Kód: 080740
207 Kč 184,82 Kč bez DPH
Kvasinky Toro Nero, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.

iYeast Toro Nero je speciální směs kvasinek vybraných ve spolupráci s Univerzitou v Udine a enology Rewine Consulting. Díky vysoké fermentační vitalitě, odolnosti vůči alkoholu nad 20 % obj. a výjimečné toleranci k teplotám v rozmezí 8–38 °C je určena pro výrobu mladých ovocných červených vín i významných červených vín určených k dlouhému zrání.

Významnou vlastností iYeast Toro Nero je schopnost fermentovat i fruktózu, což umožňuje její využití při výrobě červených vín s velmi vysokým obsahem alkoholu. Je vhodná také pro restartování zastavených fermentací v dávce 40 g/hl.

Enologické vlastnosti

  • vysoká fermentační vitalita

  • zkrácená latence

  • vysoká odolnost vůči alkoholu (až 20 % obj.)

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (od 8 °C)

  • nízká produkce těkavých kyselin

  • minimální tvorba siřičitanů (SO₂)

  • minimální tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové

  • téměř žádná pěnivost při středně nízkých teplotách

  • rychlé fermentace a refermentace v širokém rozmezí pH

  • vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace

  • nízká tvorba amylalkoholů

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 080740
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola