Kvasinky Toro Nero, 100 g
Vybrané aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. bayanus určené pro výrobu ovocných i vyzrálých červených vín s vysokým obsahem alkoholu a dlouhým potenciálem zrání



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Toro Nero je speciální směs kvasinek vybraných ve spolupráci s Univerzitou v Udine a enology Rewine Consulting. Díky vysoké fermentační vitalitě, odolnosti vůči alkoholu nad 20 % obj. a výjimečné toleranci k teplotám v rozmezí 8–38 °C je určena pro výrobu mladých ovocných červených vín i významných červených vín určených k dlouhému zrání.
Významnou vlastností iYeast Toro Nero je schopnost fermentovat i fruktózu, což umožňuje její využití při výrobě červených vín s velmi vysokým obsahem alkoholu. Je vhodná také pro restartování zastavených fermentací v dávce 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
- vysoká fermentační vitalita
- zkrácená latence
- vysoká odolnost vůči alkoholu (až 20 % obj.)
- killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
- pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (od 8 °C)
- nízká produkce těkavých kyselin
- minimální tvorba siřičitanů (SO₂)
- minimální tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
- téměř žádná pěnivost při středně nízkých teplotách
- rychlé fermentace a refermentace v širokém rozmezí pH
- vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
- nízká tvorba amylalkoholů
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
- Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
- Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
- Plísně: < 50 ufc/g
- Octové bakterie: < 50 ufc/g
- Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
- E. coli/g: nepřítomna
- Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
- Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| EAN: | 080740 |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
