Kvasinky SO Spirit, 500 g
SO.SPIRIT jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k výrobě vín pro destilaci s jemným květinovým a ovocným aroma.



SO.SPIRIT jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae galactose určené pro výrobu vín určených k destilaci. Produkují eau-de-vie s květinovým a ovocným aroma, jemností a kulatostí v chuti.
Enologické vlastnosti
• Výroba základních vín pro Cognac, Armagnac a ovocné destiláty.
• Vytváří intenzivní květinové a ovocné aroma.
• Vyznačuje se jemností a kulatostí v chuti.
• Nízká produkce vyšších alkoholů a acetátu.
Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae galactose
Killer faktor: citlivý
Fermentační kinetika: rychlá
Optimální teplota AF: 12–24 °C
Odolnost vůči ethanolu: 17,0 % obj.
Nutriční nároky: nízké
Produkce vyšších alkoholů: nízká
Produkce H₂S: nízká
Dávkování
Rehydratace: 20 g/hl
Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu.
V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080729 |
Položka byla vyprodána… |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.