Kvasinky SO Delight, 0,5 kg
SO.DELIGHT jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae pro výrobu vín s výrazným ovocným, květinovým a esterovým aroma.



SO.DELIGHT jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro výrobu vín s výrazným komplexním aromatickým profilem s tóny čerstvého ovoce, květin a fermentačních esterů.
Enologické vlastnosti
• Produkce fermentačních esterů, vyšších alkoholů a thiolů pro komplexní aromatický buket.
• Zvýraznění typičnosti aromatických odrůd, jako jsou Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon, Roussanne, Gewürztraminer, Grenache, Syrah, Rolle, Gamay a Pinot Noir.
Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: Killer K2
Fermentační kinetika: velmi rychlá
Optimální teplota AF: 10–16 °C
Odolnost vůči ethanolu: 15,0 % obj.
Nutriční nároky: vysoké
Produkce těkavých kyselin: střední
Produkce SO2: střední
Produkce H2S: nízká
Dávkování
Rehydratace: 20 g/hl
Drop&GO: 30 g/hl
Návod k použití – Drop & Go
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu. V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Podmínky pro optimální fermentaci
• Potenciální alkohol: < 13,5 % obj.
• Zákal: > 50 NTU
• Teplota: 16–28 °C
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg | 
| EAN: | 080706 | 
| Výroba vína dle barvy: | Bílé | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
