Kvasinky SO Classic CE, 500 g
SO.CLASSIC CE jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro rychlý start fermentace s vysokou aromatickou čistotou a stabilním průběhem kvašení.



SO.CLASSIC CE jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro rychlý start alkoholového kvašení. Poskytují velmi dobrou fermentační výkonnost, aromatickou i chuťovou čistotu a respektují odrůdový charakter vína.
Enologické vlastnosti
• Velmi dobrá fermentační kapacita
• Aromatická a chuťová čistota
• Zachování odrůdového projevu
Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae
Killer faktor: citlivý
Fermentační kinetika: střední
Optimální teplota AF: 12–32 °C
Odolnost vůči ethanolu: 14,0 % obj.
Nutriční nároky: střední až vysoké
Produkce glycerolu: střední
Produkce těkavých kyselin: nízká
Produkce SO₂: nízká
Produkce H₂S: nízká
Dávkování
20 g/hl
Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu.
V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080710 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
