Kvasinky SO Classic BY, 500 g
SO.CLASSIC BY jsou kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené k restartu alkoholového kvašení s vysokou fermentační kapacitou a odolností vůči alkoholu.



SO.CLASSIC BY jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae galactose určené pro restart alkoholového kvašení. Vyznačují se vysokou fermentační kapacitou, odolností vůči vysokému obsahu alkoholu a zachováním odrůdového projevu vína.
Enologické vlastnosti
• Vysoká tolerance vůči alkoholu
• Velmi dobrá fermentační kapacita
• Aromatická a chuťová čistota
• Respekt k odrůdovému charakteru
Fermentační charakteristiky
Druh: S. cerevisiae galactose
Killer faktor: citlivý
Fermentační kinetika: rychlá
Optimální teplota AF: 12–32 °C
Odolnost vůči ethanolu: 16,0 % obj.
Nutriční nároky: nízké
Produkce glycerolu: střední
Produkce těkavých kyselin: nízká
Produkce SO2: nízká
Produkce H2S: střední
Produkce acetaldehydu: nízká
Dávkování
20 g/hl
Návod k použití
Rozptýlete aktivní suché kvasinky v 10násobném množství směsi vody a moštu v poměru 1:1 při teplotě 35–40 °C.
Příklad: 500 g kvasinek do směsi 2,5 l vody a 2,5 l moštu při 37 °C. Nechte 20 minut stát a poté jemně homogenizujte.
Pokud je teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem 10 °C nebo menší, přidejte zákvas přímo do moštu. V opačném případě zdvojnásobte objem zákvasu moštem, vyčkejte 10 minut, jemně promíchejte a poté přidejte do moštu.
Upozornění
Produkt je určen pro enologické a výhradně profesionální použití. Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a uchovávání
500 g a 10 kg.
Skladujte v původním obalu na chladném a suchém místě. Po otevření ihned spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080711 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
