Kvasinky Simi White, 20 g

Pro ovocná bílá a růžová vína. Známé pro své aroma a chuť, které přispívají k Chardonnay; dodávají krémové ovocné tóny

Dostupnost Skladem (82 ks)
Kód: 080103
69 Kč 61,61 Kč bez DPH
Kvasinky Simi White, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Přírodní francouzský izolát uložený ve sbírce kultur Pasteurova institutu. Tato kvasinka byla zavedena do kalifornského vinařského průmyslu a nakonec zařazena do sbírky kultur UC Davis pod názvem UCD-713. ENOFERM SIMI WHITE™ je připravována společností Lallemand pro vinařství SIMI Winery a je dostupná pro světovou produkci vína.

Používá se při výrobě bílých vín, zejména Chenin Blanc a Ryzlink rýnský. Známý je také pro svou vůni a chuť v Chardonnay, kde přispívá k krémově ovocnému charakteru. Pokud je žádoucí vysoký obsah esterů a ovocný charakter, doporučuje se použít výživu STIMULA™ CHARDONNAY. ENOFERM SIMI WHITE™ je silně ovlivněn složením živin v moštu, proto je nezbytné pečlivé řízení fermentace s obsahem živin. Důrazně se doporučuje rehydratovat kvasinky produktem GO-FERM™.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 – 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 14 % obj./obj.
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Střední nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Tendence k pěnění je proměnlivá. Nedoporučuje se pro kvašení v sudech, pokud není pěnění vyhodnoceno za individuálních podmínek vinařství
• Dobře se usazuje a zanechává víno s nízkým zákalem

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

Dávkování:
• 25 g/hL aktivních sušených kvasinek (to zajistí počáteční buněčnou populaci přibližně 5 x 10⁶ životaschopných buněk/ml)
• 30 g/hL přípravku Go-Ferm Protect Evolution™
• Zdroj dusíku z řady Fermaid™

Postup pro fermentaci 1000 litrů.
1. Přidejte 300 g přípravku Go-Ferm Protect Evolution™ do 5 l čisté vody bez chlóru o teplotě 40–43 °C. Míchejte, dokud nevznikne homogenní suspenze bez hrudek.
2. Jakmile teplota této suspenze dosáhne 35 – 40 °C, pomalu a rovnoměrně nasypte 250 g kvasinek na povrch vody za stálého míchání. Ujistěte se, že se všechny hrudky rozptýlí.
3. Před dalším jemným promícháním nechte 20 minut odstát.
4. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
5. Naočkujte do moštu.

 

Poznámky:
• Kroky 1 – 5 by měly být dokončeny do 30 minut.
• Nejlepší je omezit objem prvního přidání šťávy/moštu na jednu desetinu objemu kvasinkové suspenze a počkat 10 minut před přidáním do šťávy.
• Aby se minimalizoval šok z chladu, zajistěte, aby změny teploty byly menší než 10 °C.
• Doporučuje se, aby šťáva / byla inokulována při teplotě minimálně 18 °C.
• Doporučuje se používat komplexní zdroj dusíku pro výživu, například Fermaid AT™ nebo Fermaid O™.

 

Skladujte v suchu při teplotě 4 – 11 °C.

Spotřebujte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080103
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola