Kvasinky Simi White, 500 g
Pro ovocná bílá a růžová vína. Známé pro své aroma a chuť, které přispívají k Chardonnay; dodávají krémové ovocné tóny



Přírodní francouzský izolát uložený ve sbírce kultur Pasteurova institutu. Tato kvasinka byla zavedena do kalifornského vinařského průmyslu a nakonec zařazena do sbírky kultur UC Davis pod názvem UCD-713. ENOFERM SIMI WHITE™ je připravována společností Lallemand pro vinařství SIMI Winery a je dostupná pro světovou produkci vína.
Používá se při výrobě bílých vín, zejména Chenin Blanc a Ryzlink rýnský. Známý je také pro svou vůni a chuť v Chardonnay, kde přispívá k krémově ovocnému charakteru. Pokud je žádoucí vysoký obsah esterů a ovocný charakter, doporučuje se použít výživu STIMULA™ CHARDONNAY. ENOFERM SIMI WHITE™ je silně ovlivněn složením živin v moštu, proto je nezbytné pečlivé řízení fermentace s obsahem živin. Důrazně se doporučuje rehydratovat kvasinky produktem GO-FERM™.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 – 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 14 % obj./obj.
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Střední nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Tendence k pěnění je proměnlivá. Nedoporučuje se pro kvašení v sudech, pokud není pěnění vyhodnoceno za individuálních podmínek vinařství
• Dobře se usazuje a zanechává víno s nízkým zákalem
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
Dávkování:
• 25 g/hL aktivních sušených kvasinek (to zajistí počáteční buněčnou populaci přibližně 5 x 10⁶ životaschopných buněk/ml)
• 30 g/hL přípravku Go-Ferm Protect Evolution™
• Zdroj dusíku z řady Fermaid™
Postup pro fermentaci 1000 litrů.
1. Přidejte 300 g přípravku Go-Ferm Protect Evolution™ do 5 l čisté vody bez chlóru o teplotě 40–43 °C. Míchejte, dokud nevznikne homogenní suspenze bez hrudek.
2. Jakmile teplota této suspenze dosáhne 35 – 40 °C, pomalu a rovnoměrně nasypte 250 g kvasinek na povrch vody za stálého míchání. Ujistěte se, že se všechny hrudky rozptýlí.
3. Před dalším jemným promícháním nechte 20 minut odstát.
4. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
5. Naočkujte do moštu.
Poznámky:
• Kroky 1 – 5 by měly být dokončeny do 30 minut.
• Nejlepší je omezit objem prvního přidání šťávy/moštu na jednu desetinu objemu kvasinkové suspenze a počkat 10 minut před přidáním do šťávy.
• Aby se minimalizoval šok z chladu, zajistěte, aby změny teploty byly menší než 10 °C.
• Doporučuje se, aby šťáva / byla inokulována při teplotě minimálně 18 °C.
• Doporučuje se používat komplexní zdroj dusíku pro výživu, například Fermaid AT™ nebo Fermaid O™.
Skladujte v suchu při teplotě 4 – 11 °C.
Spotřebujte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080048 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.