Kvasinky Sauvy, 20 g

Pro optimální vyjádření odrůdových thiolových aromat

Dostupnost Skladem (20 ks)
Kód: 080758
82 Kč 73,21 Kč bez DPH
Kvasinky Sauvy, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Kvasinky vhodné pro vína, kde je požadována vysoká aromatická intenzita, zejména aromata odvozená od těkavých thiolů.

SAUVY™ byl vybrán inovativním mikrobiologickým přístupem díky svému jedinečnému metabolismu a enzymatickým aktivitám, které vedou k výjimečnému potenciálu k absorpci a uvolňování těkavých thiolů, zejména 4MMP (známého také jako 4MSP).

Díky kombinaci těchto charakteristických vlastností a schopností vyjádřit další aromata se SAUVY™ skvěle hodí pro výrobu intenzivních a svěžích aromatických bílých vín.
Vína kvašená pomocí SAUVY™ vykazují typické chuťové profily popsané jako zimozel, angrešt, rajčatový list, mučenka, citrusy a černý rybíz. SAUVY™ také podporuje osvěžující a svěží pocit v ústech.

Doporučené odrůdy: všechny thiolové odrůdy, jako například Sauvignon Blanc, Verdejo, Vermentino, Gros Manseng, Colombard atd.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 16 – 20 °C
• Alcohol tolerance up to 14.5 % v/v
• Competitive factor active
• Střední až vysoká relativní potřeba dusíku
• Střední až vysoká rychlost fermentace
• Nízký potenciál pro produkci SO2
• Kombinace omezujících faktorů při očkování (nízká teplota, vysoká volnost SO2, nízké pH) by mohlo vést k delšímu zpoždění fáze
• Nízká produkce H2S
• Velmi nízká produkce těkavých kyselin

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranné látky proti kvasinkám

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080758
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola