


Kvasinky vhodné pro vína, kde je požadována vysoká aromatická intenzita, zejména aromata odvozená od těkavých thiolů.
SAUVY™ byl vybrán inovativním mikrobiologickým přístupem díky svému jedinečnému metabolismu a enzymatickým aktivitám, které vedou k výjimečnému potenciálu k absorpci a uvolňování těkavých thiolů, zejména 4MMP (známého také jako 4MSP).
Díky kombinaci těchto charakteristických vlastností a schopností vyjádřit další aromata se SAUVY™ skvěle hodí pro výrobu intenzivních a svěžích aromatických bílých vín.
Vína kvašená pomocí SAUVY™ vykazují typické chuťové profily popsané jako zimozel, angrešt, rajčatový list, mučenka, citrusy a černý rybíz. SAUVY™ také podporuje osvěžující a svěží pocit v ústech.
Doporučené odrůdy: všechny thiolové odrůdy, jako například Sauvignon Blanc, Verdejo, Vermentino, Gros Manseng, Colombard atd.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 16 – 20 °C
• Alcohol tolerance up to 14.5 % v/v
• Competitive factor active
• Střední až vysoká relativní potřeba dusíku
• Střední až vysoká rychlost fermentace
• Nízký potenciál pro produkci SO2
• Kombinace omezujících faktorů při očkování (nízká teplota, vysoká volnost SO2, nízké pH) by mohlo vést k delšímu zpoždění fáze
• Nízká produkce H2S
• Velmi nízká produkce těkavých kyselin
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranné látky proti kvasinkám
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
EAN: | 080758 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.