Kvasinky Salva, 500 g

Specifická bioochrana proti Brettanomyces bruxellensis

Dostupnost Skladem (20 ks)
Kód: 080168
1 098 Kč 980,36 Kč bez DPH
Kvasinky Salva, 500 g
PACK LEVEL² SALVA
Novinka
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Tento původní kmen Suhomyces pyralidae produkuje „Brettanomyces Inhibition Factor“ (Spkt1), který narušuje buněčné stěny Brettanomyces spp.

LEVEL2 SALVA™, aplikovaný v preferovaných fázích vinařského procesu (na hrozny nebo mošt, od sklizně až po plnění do tanků), je inovativní bioochranné řešení, které je vysoce účinné pro kontrolu populací Brettanomyces spp. díky produkci specifického „inhibičního faktoru Brettanomyces“.

Navíc umožňuje snížení využití SO2 bez kompromisů ve stabilitě a kvalitě vína a nabízí tak přirozenou alternativu pro zvládání rané kontaminace Brettanomyces.

Vína získaná s bioochranou LEVEL2 SALVA™ vykazují nižší koncentrace negativních těkavých fenolů s lepším vyjádřením potenciálu a typickosti hroznů.

 

VLASTNOSTI
• Tolerance SO2: < 40 mg/l celkového SO2.
• Tolerance alkoholu: velmi nízká (<3 % obj.).
• Fermentační kapacita: velmi slabá až žádná.
• Implantační a růstová kapacita: vysoká.
• Optimální teplotní rozsah: 8 až 26 °C.
• Nevznikají žádné nežádoucí sloučeniny (jako jsou těkavé kyseliny, SO2, H2S atd.).
• Protože LEVEL2 SALVA™ jsou nefermentativní kvasinky, doporučuje se správné řízení alkoholového kvašení (například inokulace vybraných kvasinek Saccharomyces cerevisiae a řízení výživy).
• Produkuje specifický „inhibiční faktor Brettanomyces“, který je vysoce účinný pro regulaci populace Brettanomyces.

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

Minimální doporučené dávkování: 5 g na 100 l moštu nebo 100 kg hroznů.

• Přidávejte co nejdříve, od sklizně hroznů až do naplnění nádrže.
• Rehydratujte LEVEL2 SALVA™ v 10násobku jeho hmotnosti v čisté vodě (teplota mezi 20 °C a 30 °C).
• Jemně míchejte, aby se suspendovala.
• Přípravek lze uchovávat ve vodě po dobu 9 hodin.
• Naočkovat hrozny nebo mošt
• Teplotní rozdíl mezi hroznovým moštem a suspenzí rehydratační kultury by neměl být vyšší než 10 °C (v případě potřeby aklimatizujte teplotu přípravy pomalým přidáváním moštu).
• Kvasinky vždy rehydratujte v čisté nádobě.

 

Skladujte na suchém místě při teplotě 4 – 11 °C.

Použijte po otevření.

 

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola