Kvasinky Rose, 500 g
Vynikající ovocné a květinové aroma, typické pro růžová vína. Se zvýšenou tvorbou glycerolu.



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Rosè je kmen kvasinek vybraný pro výrobu růžových vín moderního, svěžího a ovocného stylu. Používá se také při výrobě mladých bílých vín s voňavým a vytrvalým profilem, s květinovými a ovocnými tóny (citrus, broskev, ananas).
Výborných výsledků bylo dosaženo také u aromatických odrůd, jako jsou Chardonnay, Pinot grigio a Moscato. Doporučuje se i pro neutrální odrůdy s nízkým obsahem aromatických látek, například Trebbiano a Garganega.
Enologické vlastnosti
-
bezpečné a efektivní kvašení při teplotách 15–18 °C, i v obtížných podmínkách
-
nízká produkce těkavých kyselin
-
minimální tvorba siřičitanů (SO₂)
-
vysoká fermentační vitalita se sníženou pěnivostí
-
nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
-
snížená tvorba pěny při středně nízkých teplotách
-
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
-
nízká produkce amylalkoholů
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
-
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
-
Plísně: < 50 ufc/g
-
Octové bakterie: < 50 ufc/g
-
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: nepřítomna
-
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
-
Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080142 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
| Výroba vína dle barvy: | Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
