Kvasinky Ribes, 500 g

Podporují chuť a aroma rybízu, malin a ostružin. Dodávají vůni a svěžest. Vysoká tvorba glycerolu.

Dostupnost Skladem (3 ks)
Kód: 080133
922 Kč 823,21 Kč bez DPH
Kvasinky Ribes, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.

iYeast Ribes je kmen kvasinek vybraný pro výrobu kvalitních červených vín s čerstvým a ovocným aromatem. Jeho výrazná odrůdová aromatická exprese zvýrazňuje jemné tóny červených bobulí, zejména rybízu. Vysoká schopnost produkce glycerolu a uvolňování mannoproteinů umožňuje získat vína vysoké kvality s výjimečnou kulatostí, jemností a strukturou.

Silná fermentační vitalita umožňuje vedení fermentací s vysokým obsahem alkoholu, při silném teplotním stresu a v extrémních podmínkách vinifikace. Tento kmen je doporučen pro Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Mazuelo a Graciano, stejně tak pro Zinfandel, Primitivo, Carmenere a Malbec.

Fruktosofilní charakter činí z iYeast Ribes nepostradatelného pomocníka při dokončování pomalých fermentací nebo fermentací s vysokým obsahem alkoholu. Lze jej také použít při zastavených fermentacích v dávce 40 g/hl.

Enologické vlastnosti

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • vysoká odolnost vůči alkoholu (až 20,5 % obj.)

  • fruktosofilní charakter

  • zkrácená latence

  • vysoká produkce glycerolu (9–10 g/l)

  • významné uvolňování mannoproteinů během autolýzy, zejména při školení na kalech

  • rychlé fermentace a refermentace

  • pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 14–32 °C

  • nízká tvorba těkavých kyselin

  • nízká tvorba siřičitanů a sloučenin síry

  • nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové

  • vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080133
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola