Kvasinky Ribes, 500 g
Podporují chuť a aroma rybízu, malin a ostružin. Dodávají vůni a svěžest. Vysoká tvorba glycerolu.



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Ribes je kmen kvasinek vybraný pro výrobu kvalitních červených vín s čerstvým a ovocným aromatem. Jeho výrazná odrůdová aromatická exprese zvýrazňuje jemné tóny červených bobulí, zejména rybízu. Vysoká schopnost produkce glycerolu a uvolňování mannoproteinů umožňuje získat vína vysoké kvality s výjimečnou kulatostí, jemností a strukturou.
Silná fermentační vitalita umožňuje vedení fermentací s vysokým obsahem alkoholu, při silném teplotním stresu a v extrémních podmínkách vinifikace. Tento kmen je doporučen pro Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Mazuelo a Graciano, stejně tak pro Zinfandel, Primitivo, Carmenere a Malbec.
Fruktosofilní charakter činí z iYeast Ribes nepostradatelného pomocníka při dokončování pomalých fermentací nebo fermentací s vysokým obsahem alkoholu. Lze jej také použít při zastavených fermentacích v dávce 40 g/hl.
Enologické vlastnosti
-
killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
-
vysoká odolnost vůči alkoholu (až 20,5 % obj.)
-
fruktosofilní charakter
-
zkrácená latence
-
vysoká produkce glycerolu (9–10 g/l)
-
významné uvolňování mannoproteinů během autolýzy, zejména při školení na kalech
-
rychlé fermentace a refermentace
-
pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 14–32 °C
-
nízká tvorba těkavých kyselin
-
nízká tvorba siřičitanů a sloučenin síry
-
nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
-
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
-
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
-
Plísně: < 50 ufc/g
-
Octové bakterie: < 50 ufc/g
-
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: nepřítomna
-
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
-
Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080133 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.