Kvasinky Pepper, 500 g

Podporuje různorodé a elegantní typicky odrůdové aroma hroznů a citrusové plody

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: 080131
966 Kč 862,50 Kč bez DPH
Kvasinky Pepper, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Pepper je kmen kvasinek specificky vybraný pro zvýraznění odrůdových aromat typu thiol-pyrazin. Je zvláště vhodný pro odrůdu Sauvignon blanc, kde podporuje tóny rajčatového listu, papriky, chřestu a mořské či minerální svěžesti.

Výborných výsledků bylo dosaženo také u odrůd Gewurztraminer, Riesling, Viognier a Müller Thurgau. Zajímavých výsledků se dosáhlo i při fermentaci Chardonnay s moderním technologickým profilem. Ideální je i pro výrobu a refermentaci šumivých vín nového stylu.

iYeast Pepper zajišťuje bezpečný a pravidelný průběh fermentace i při nízkých teplotách (10 °C). Vysoká fermentační síla umožňuje získat vína s nižším obsahem těkavých kyselin a acetaldehydu, což snižuje potřebu použití SO₂.

Enologické vlastnosti

  • výborná fermentační schopnost

  • vysoká tolerance k alkoholu (až 18 % obj.)

  • odolnost vůči nízkým teplotám kvašení (10–16 °C)

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • odolnost vůči změnám hustoty moštu

  • silná produkce odrůdových aromat (exotické ovoce) a fermentačních esterů

  • nízká produkce těkavých kyselin

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění a optimalizaci fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080131
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Výroba vína dle barvy: Bílé

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola