Kvasinky Pepenero, 500 g

Delikátní kořeněná chuť a aroma, podporuje odrůdově charakteristické tóny čokolády, vanilky a kávy,

Dostupnost Skladem (28 ks)
Kód: 080134
877 Kč 783,04 Kč bez DPH
Kvasinky Pepenero, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.

iYeast Pepenero byly vybrány ve Španělsku pro výrobu velkých červených vín určených k dlouhému zrání. Jsou doporučeny pro vína vyšší třídy, u nichž je žádoucí zvýraznit kořenité tóny černého pepře a lékořice. Vína fermentovaná s iYeast Pepenero se vyznačují elegantním a strukturovaným profilem s výraznou osobitostí. Jejich použití přináší příjemné karamelizační a pražené tóny, zejména čokoládu, vanilku a kávu.

iYeast Pepenero zajišťují vysokou tvorbu glycerolu při nižším poměru přeměny cukru na etanol. Kvasinky se vyznačují dobrou odolností vůči alkoholu, nízkou tvorbou těkavých kyselin, siřičitanů a sloučenin síry. Doporučují se zejména pro odrůdy Zinfandel, Primitivo, Chianti classico, Barolo, Brunello di Montalcino, Valpolicella classico, Cabernet Sauvignon, Tempranillo a Garnacha.

Enologické vlastnosti

  • vysoká odolnost vůči alkoholu (až 18 % obj.)

  • vysoká odolnost vůči teplotnímu stresu

  • vysoká fermentační síla

  • rychlé fermentace a refermentace

  • zkrácená latence

  • killer faktor s převahou nad apikulátní mikroflórou

  • vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace

  • pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 15–35 °C

  • nízká produkce těkavých kyselin

  • nízká produkce siřičitanů a sloučenin síry

  • nízká produkce acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové

  • významná tvorba glycerolu

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080134
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola