Kvasinky Pepenero, 500 g
Delikátní kořeněná chuť a aroma, podporuje odrůdově charakteristické tóny čokolády, vanilky a kávy,



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Pepenero byly vybrány ve Španělsku pro výrobu velkých červených vín určených k dlouhému zrání. Jsou doporučeny pro vína vyšší třídy, u nichž je žádoucí zvýraznit kořenité tóny černého pepře a lékořice. Vína fermentovaná s iYeast Pepenero se vyznačují elegantním a strukturovaným profilem s výraznou osobitostí. Jejich použití přináší příjemné karamelizační a pražené tóny, zejména čokoládu, vanilku a kávu.
iYeast Pepenero zajišťují vysokou tvorbu glycerolu při nižším poměru přeměny cukru na etanol. Kvasinky se vyznačují dobrou odolností vůči alkoholu, nízkou tvorbou těkavých kyselin, siřičitanů a sloučenin síry. Doporučují se zejména pro odrůdy Zinfandel, Primitivo, Chianti classico, Barolo, Brunello di Montalcino, Valpolicella classico, Cabernet Sauvignon, Tempranillo a Garnacha.
Enologické vlastnosti
- 
	
vysoká odolnost vůči alkoholu (až 18 % obj.)
 - 
	
vysoká odolnost vůči teplotnímu stresu
 - 
	
vysoká fermentační síla
 - 
	
rychlé fermentace a refermentace
 - 
	
zkrácená latence
 - 
	
killer faktor s převahou nad apikulátní mikroflórou
 - 
	
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
 - 
	
pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 15–35 °C
 - 
	
nízká produkce těkavých kyselin
 - 
	
nízká produkce siřičitanů a sloučenin síry
 - 
	
nízká produkce acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
 - 
	
významná tvorba glycerolu
 
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
- 
	
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
 - 
	
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
 - 
	
Plísně: < 50 ufc/g
 - 
	
Octové bakterie: < 50 ufc/g
 - 
	
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
 - 
	
E. coli/g: nepřítomna
 - 
	
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
 - 
	
Salmonella/25 g: nepřítomna
 
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg | 
| EAN: | 080134 | 
| Výroba vína dle barvy: | Červené | 
| Výroba vína dle barvy: | Červené | 
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
