Kvasinky Pepenero, 500 g
Delikátní kořeněná chuť a aroma, podporuje odrůdově charakteristické tóny čokolády, vanilky a kávy,



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, bez GMO.
iYeast Pepenero byly vybrány ve Španělsku pro výrobu velkých červených vín určených k dlouhému zrání. Jsou doporučeny pro vína vyšší třídy, u nichž je žádoucí zvýraznit kořenité tóny černého pepře a lékořice. Vína fermentovaná s iYeast Pepenero se vyznačují elegantním a strukturovaným profilem s výraznou osobitostí. Jejich použití přináší příjemné karamelizační a pražené tóny, zejména čokoládu, vanilku a kávu.
iYeast Pepenero zajišťují vysokou tvorbu glycerolu při nižším poměru přeměny cukru na etanol. Kvasinky se vyznačují dobrou odolností vůči alkoholu, nízkou tvorbou těkavých kyselin, siřičitanů a sloučenin síry. Doporučují se zejména pro odrůdy Zinfandel, Primitivo, Chianti classico, Barolo, Brunello di Montalcino, Valpolicella classico, Cabernet Sauvignon, Tempranillo a Garnacha.
Enologické vlastnosti
-
vysoká odolnost vůči alkoholu (až 18 % obj.)
-
vysoká odolnost vůči teplotnímu stresu
-
vysoká fermentační síla
-
rychlé fermentace a refermentace
-
zkrácená latence
-
killer faktor s převahou nad apikulátní mikroflórou
-
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
-
pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 15–35 °C
-
nízká produkce těkavých kyselin
-
nízká produkce siřičitanů a sloučenin síry
-
nízká produkce acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
-
významná tvorba glycerolu
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
-
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
-
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
-
Plísně: < 50 ufc/g
-
Octové bakterie: < 50 ufc/g
-
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
-
E. coli/g: nepřítomna
-
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
-
Salmonella/25 g: nepřítomna
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080134 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.