Kvasinky Mirtillo Rosso, 500 g

Pro červená vína s důrazem na ovocné a svěží aroma. Chuť a aroma brusinek a lesních plodů

Dostupnost Skladem (17 ks)
Kód: 080138
966 Kč 862,50 Kč bez DPH
Kvasinky Mirtillo Rosso, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.

iYeast Mirtillo Rosso je kmen kvasinek vybraný pro výrobu ovocných červených vín moderního mezinárodního stylu. Výrazná odrůdová aromatická exprese zvýrazňuje jemné tóny červených bobulí, zejména brusinek a ostružin, s balsamikovými tóny středomořské makchie.

Vysoká schopnost produkce glycerolu umožňuje získat vína s výjimečnou kulatostí, jemností a strukturou. iYeast Mirtillo Rosso je určen pro výrobu vín z odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Lambrusco, Montepulciano, Mazuelo a Graciano. Výborné výsledky byly dosaženy také u Zinfandelu a Primitiva. Ověřené pokusy v kanadských vinařstvích ukázaly vynikající výsledky u všech vín z červených bobulí.

Kvasinka vykazuje vysokou odolnost vůči alkoholu (až 19,5 % obj.) a inhibičním faktorům fermentace.

Enologické vlastnosti

  • killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou

  • vysoká odolnost vůči alkoholu (až 19,5 % obj.)

  • rychlé fermentace a refermentace

  • pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 14–32 °C

  • nízká tvorba těkavých kyselin

  • nízká tvorba siřičitanů a sloučenin síry

  • nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové

  • nízká tvorba pěny

  • vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).

Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.

Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.

Mikrobiologické parametry

  • Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g

  • Mléčné bakterie: < 500 ufc/g

  • Plísně: < 50 ufc/g

  • Octové bakterie: < 50 ufc/g

  • Koliformní bakterie: < 50 ufc/g

  • E. coli/g: nepřítomna

  • Staphylococcus ufc/g: nepřítomen

  • Salmonella/25 g: nepřítomna

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080138
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola