Kvasinky Mirtillo Rosso, 500 g
Pro červená vína s důrazem na ovocné a svěží aroma. Chuť a aroma brusinek a lesních plodů



Vybrané aktivní suché kvasinky: Saccharomyces cerevisiae, bez GMO.
iYeast Mirtillo Rosso je kmen kvasinek vybraný pro výrobu ovocných červených vín moderního mezinárodního stylu. Výrazná odrůdová aromatická exprese zvýrazňuje jemné tóny červených bobulí, zejména brusinek a ostružin, s balsamikovými tóny středomořské makchie.
Vysoká schopnost produkce glycerolu umožňuje získat vína s výjimečnou kulatostí, jemností a strukturou. iYeast Mirtillo Rosso je určen pro výrobu vín z odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Lambrusco, Montepulciano, Mazuelo a Graciano. Výborné výsledky byly dosaženy také u Zinfandelu a Primitiva. Ověřené pokusy v kanadských vinařstvích ukázaly vynikající výsledky u všech vín z červených bobulí.
Kvasinka vykazuje vysokou odolnost vůči alkoholu (až 19,5 % obj.) a inhibičním faktorům fermentace.
Enologické vlastnosti
- 
	
killer faktor s převahou nad autochtonní mikroflórou
 - 
	
vysoká odolnost vůči alkoholu (až 19,5 % obj.)
 - 
	
rychlé fermentace a refermentace
 - 
	
pravidelný průběh fermentace v širokém teplotním rozmezí 14–32 °C
 - 
	
nízká tvorba těkavých kyselin
 - 
	
nízká tvorba siřičitanů a sloučenin síry
 - 
	
nízká tvorba acetaldehydu a kyseliny pyrohroznové
 - 
	
nízká tvorba pěny
 - 
	
vysoká odolnost vůči inhibičním faktorům fermentace
 
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 20–30 g/hl (v závislosti na zdravotním stavu hroznů a rozhodnutí vinaře).
Rehydratace: rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě o teplotě 35–40 °C, dobře homogenizujte, nechte 10–15 minut odstát a poté přidejte přípravek ACTIVE POWER v dávce 20–30 g/hl pro zajištění optimální fáze množení buněk.
Balení a uchovávání
Vakuově balené 0,5kg sáčky v kartonech po 10 kg.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Produkt odpovídá Codex Oenologique International.
Mikrobiologické parametry
- 
	
Nesacharomycetní kvasinky: < 500 ufc/g
 - 
	
Mléčné bakterie: < 500 ufc/g
 - 
	
Plísně: < 50 ufc/g
 - 
	
Octové bakterie: < 50 ufc/g
 - 
	
Koliformní bakterie: < 50 ufc/g
 - 
	
E. coli/g: nepřítomna
 - 
	
Staphylococcus ufc/g: nepřítomen
 - 
	
Salmonella/25 g: nepřítomna
 
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky | 
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg | 
| EAN: | 080138 | 
| Výroba vína dle barvy: | Červené | 
| Výroba vína dle barvy: | Červené | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
