Kvasinky Lalvin W15, 500 g

Pro čisté fermentace při nízkých teplotách

Dostupnost Skladem (31 ks)
Kód: 080051
1 108 Kč 989,29 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin W15, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN W15™ byl izolován v roce 1991 z vysoce kvalitního moštu Müller Thurgau ve Výzkumné stanici vinařství ve Wädenswilu ve Švýcarsku.

Fermentuje suchá bílá a červená vína střední rychlostí. Tyto kvasinky produkují vyšší hladiny glycerolu a kyseliny jantarové, což podporuje jasný ovocný projev a dobrou strukturu vína. LALVIN W15™ během fermentace generuje jen velmi málo tepla, což snižuje potenciál pro vznik sulfidových sloučenin, a u fermentace ovoce z pozdního sklizně a ledového vína byla zaznamenána dobrá osmotolerance.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 10 až 27 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Vysoké nutriční nároky
• Nízká produkce sloučenin síry
• Vysoká produkce glycerolu a kyseliny jantarové

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080051
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola