


LALVIN W15™ byl izolován v roce 1991 z vysoce kvalitního moštu Müller Thurgau ve Výzkumné stanici vinařství ve Wädenswilu ve Švýcarsku.
Fermentuje suchá bílá a červená vína střední rychlostí. Tyto kvasinky produkují vyšší hladiny glycerolu a kyseliny jantarové, což podporuje jasný ovocný projev a dobrou strukturu vína. LALVIN W15™ během fermentace generuje jen velmi málo tepla, což snižuje potenciál pro vznik sulfidových sloučenin, a u fermentace ovoce z pozdního sklizně a ledového vína byla zaznamenána dobrá osmotolerance.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 10 až 27 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Vysoké nutriční nároky
• Nízká produkce sloučenin síry
• Vysoká produkce glycerolu a kyseliny jantarové
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080051 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.