Kvasinky Lalvin Rhône 4600, 500 g
Aromatická a elegantní bílá a růžová vína



LALVIN RHÔNE 4600™ byl vybrán organizací Inter-Rhone (profesní asociací vinařů z oblasti Cotes du Rhone) z moštu Viognier po tříleté studii kvasinek přizpůsobených fermentaci ovocných, elegantních bílých a růžových vín.
Tyto kvasinky produkují vysoké množství ethylesterů mastných kyselin, které mají tendenci podporovat aromatické sloučeniny popisované jako meruňky a tropické ovoce. Při fermentaci za nízkých teplot (13,5 °C) mohou být tyto estery přítomny vysoko nad senzorickými prahy. LALVIN RHÔNE 4600™ je producentem s vysokým obsahem polysacharidů, a proto podporuje kulatý, plný pocit v ústech a vína bývají popisována jako „mající dobrou hmotnost“. Tato kulatost pomáhá zmírnit vnímání hořkosti.
LALVIN RHÔNE 4600™ je vynikající volbou pro bílé odrůdy z oblasti Rhôny (jako jsou Marsanne, Roussane, Viognier a Chardonnay). Může přinést komplexnost a lehké aromatické esterové tóny, které mohou být dobrou volbou pro míchání se Sauvignon Blanc nebo Semillon.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 13 – 22 °C
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké nutriční nároky
• Krátká zpoždění
• Vysoká produkce glycerolu
• Nízká produkce VA
• Nízká produkce SO2
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080057 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.