Kvasinky Lalvin Rhône 4600, 500 g

Aromatická a elegantní bílá a růžová vína

Dostupnost Skladem (24 ks)
Kód: 080057
1 154 Kč 1 030,36 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin Rhône 4600, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN RHÔNE 4600™ byl vybrán organizací Inter-Rhone (profesní asociací vinařů z oblasti Cotes du Rhone) z moštu Viognier po tříleté studii kvasinek přizpůsobených fermentaci ovocných, elegantních bílých a růžových vín.

Tyto kvasinky produkují vysoké množství ethylesterů mastných kyselin, které mají tendenci podporovat aromatické sloučeniny popisované jako meruňky a tropické ovoce. Při fermentaci za nízkých teplot (13,5 °C) mohou být tyto estery přítomny vysoko nad senzorickými prahy. LALVIN RHÔNE 4600™ je producentem s vysokým obsahem polysacharidů, a proto podporuje kulatý, plný pocit v ústech a vína bývají popisována jako „mající dobrou hmotnost“. Tato kulatost pomáhá zmírnit vnímání hořkosti.

LALVIN RHÔNE 4600™ je vynikající volbou pro bílé odrůdy z oblasti Rhôny (jako jsou Marsanne, Roussane, Viognier a Chardonnay). Může přinést komplexnost a lehké aromatické esterové tóny, které mohou být dobrou volbou pro míchání se Sauvignon Blanc nebo Semillon.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 13 – 22 °C
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké nutriční nároky
• Krátká zpoždění
• Vysoká produkce glycerolu
• Nízká produkce VA
• Nízká produkce SO2
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080057
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola