Kvasinky Lalvin Rhône 2056, 100 g
Pro strukturu, barvu a pikantnost



LALVIN RHÔNE 2056™ byl vybrán organizací Inter-Rhône (profesní asociací vín z oblasti Côtes du Rhône) a Francouzským institutem pro vinnou révu a víno (dříve ITV) z 1500 odrůd pro svou schopnost zachovat a zvýraznit odrůdové ovocné aroma a chutě odrůd z Côtes du Rhône.
Produkuje vína, která odrážejí styl vín z údolí Rhôny.
LALVIN RHÔNE 2056™ odhaluje vůně jako červené ovoce, fialky a broskvové tóny v závislosti na odrůdě.
Produkuje vysoké hladiny β-damascenonu, který přispívá k květinovým vůním a zvyšuje vnímání ovoce. LALVIN RHÔNE 2056™ pomáhá při extrakci antokyanů z červených hroznů a také chrání barvu díky nízké aktivitě β-glukosidázy, proto je vysoce doporučován při hledání vynikající extrakce a stability barvy. LALVIN RHÔNE 2056™ je relativně vysokým producentem glycerolu, který přispívá k pocitu v ústech. Má také vysokou toleranci vůči alkoholu.
LALVIN RHÔNE 2056™ se vřele doporučuje pro červené odrůdy, včetně Grenache, Sangiovese, Shiraz, Tempranillo, Gamay a Pinot noir, ale také pro růžová vína a bílé odrůdy, včetně Marsanne, Rousanne, Sauvignon Blanc, Semillon a Viognier.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Krátká zpoždění
• Rychlá fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Střední relativní nutriční potřeba
• Mírná produkce těkavých kyselin
• Mírná produkce SO2
• Mírná produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
• Vysoká relativní produkce glycerolu
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 080059 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.