Kvasinky Lalvin Rhône 2056, 500 g

Pro strukturu, barvu a pikantnost

Dostupnost Skladem (16 ks)
Kód: 080041
931 Kč 831,25 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin Rhône 2056, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN RHÔNE 2056™ byl vybrán organizací Inter-Rhône (profesní asociací vín z oblasti Côtes du Rhône) a Francouzským institutem pro vinnou révu a víno (dříve ITV) z 1500 odrůd pro svou schopnost zachovat a zvýraznit odrůdové ovocné aroma a chutě odrůd z Côtes du Rhône.

Produkuje vína, která odrážejí styl vín z údolí Rhôny.

LALVIN RHÔNE 2056™ odhaluje vůně jako červené ovoce, fialky a broskvové tóny v závislosti na odrůdě.

Produkuje vysoké hladiny β-damascenonu, který přispívá k květinovým vůním a zvyšuje vnímání ovoce. LALVIN RHÔNE 2056™ pomáhá při extrakci antokyanů z červených hroznů a také chrání barvu díky nízké aktivitě β-glukosidázy, proto je vysoce doporučován při hledání vynikající extrakce a stability barvy. LALVIN RHÔNE 2056™ je relativně vysokým producentem glycerolu, který přispívá k pocitu v ústech. Má také vysokou toleranci vůči alkoholu.

LALVIN RHÔNE 2056™ se vřele doporučuje pro červené odrůdy, včetně Grenache, Sangiovese, Shiraz, Tempranillo, Gamay a Pinot noir, ale také pro růžová vína a bílé odrůdy, včetně Marsanne, Rousanne, Sauvignon Blanc, Semillon a Viognier.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Krátká zpoždění
• Rychlá fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Střední relativní nutriční potřeba
• Mírná produkce těkavých kyselin
• Mírná produkce SO2
• Mírná produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
• Vysoká relativní produkce glycerolu

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080041
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola