Kvasinky Lalvin QA23, 500 g

Úspěšně fermentuje vysoce vyčištěný mošt

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080042
1 076 Kč 960,71 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin QA23, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN QA23™ byl vybrán v Portugalsku z regionu Vinhos Verdes Univerzitou Tras os Montes e Alto Douro (UTAD) ve spolupráci s vinařskou komisí regionu Vinhos Verdes. Tyto kvasinky spojují základní fermentační vlastnosti se schopností zvýraznit aroma citrusového ovoce (limetka, grapefruit) v aromatických bílých hroznech.

LALVIN QA23™ má velmi vysokou β-glukosidázovou aktivitu, enzymů, které štěpí netěkavé aromatické sloučeniny do jejich těkavého stavu. Tato kvasinka přispívá k odrůdové/terroir ovocné expresi. Je známo, že zvyšuje aroma citrusových plodů, včetně limetky a grapefruitu. Vzhledem k tomu, že mnoho terpenů je vázáno na glukosidy, je použití LALVIN QA23™ v odrůdách bohatých na terpeny, jako je Ryzlink rýnský, velmi doporučeno. Tato kvasinka je také osvědčeným konvertorem thiolových skupin, a proto se dosahuje vynikající exprese thiolových skupin, což je velmi doporučeno pro Sauvignon Blanc. LALVIN QA23™ je velmi spolehlivý a čistý fermentor, který respektuje odrůdový charakter ovoce v odrůdách jako Viognier, Chardonnay a Muscat, a také v neutrálních druzích hroznů. V závislosti na terroiru byla hlášena určitá produkce esterů. LALVIN QA23™, známý pro svou spolehlivost a robustnost, má tendenci dobře kvasit s nízkou produkcí VA i v čiřené šťávě s nízkým obsahem živin. Navíc jeho schopnost kvasit při relativně nízkých teplotách z něj činí ideální volbu pro mnoho bílých vín.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 14 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Rychlá fermentace
• Competitive ("Killer K2") factor active
• Průměrná fáze zpoždění
• Fruktofilní kvasinky
• Velmi nízké nutriční nároky, za jakékoli teploty (18 až 28 °C)
• Nízká produkce těkavých kyselin: < 0,2 g/l (ekvivalent H2SO4) v průměru
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S díky nízké potřebě asimilovatelného dusíku
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080042
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola