Kvasinky Lalvin L 2323, 500 g

Tichý a vstřícný proces fermentace, který vytváří plnost ovocných i polyfenolických tónů. Extrahuje fenolové sloučeniny, které podporují zvýraznění struktury taninů

Dostupnost Skladem (27 ks)
Kód: 080039
1 059 Kč 945,54 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin L 2323, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN RHÔNE 2323™ se doporučuje pro kvašení červeného vína s vysokou produkcí alkoholu, nízkou produkcí těkavých kyselin a dobrou extrakcí fenolických sloučenin.

Vysoce vhodné pro výrobu prémiových červených vín z moštu s vysokým polyfenolickým potenciálem. Právě účinná extrakce polyfenolů podporuje zvýraznění struktury taninů prostřednictvím lepší polymerace. Má tendenci podporovat chuť lékořice a černého rybízu a zachovává relativně střední intenzitu barvy.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Tolerance alkoholu do 15 % obj./obj.
• Pravidelná a mírná rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Krátká zpoždění
• Vysoké nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na suchém místě při teplotě 4 – 11 °C.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080039
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola