Kvasinky Lalvin ICV D254, 500 g
Pro chuť v ústech u červených vín středomořského stylu



U červených vín přispívá LALVIN ICV D254™ k objemu, vylepšené chuti v ústech, hladkým tříslovinám a mírně kořeněnému závěru. V Chardonnay přináší oříškové aroma a krémovou chuť.
LALVIN ICV D254™ je všestranné a lze jej použít v červeném i bílém víně. V červených vínech LALVIN ICV D254™ přispívá ke středně intenzivním, zesíleným ovocným aroma, často popisovaným jako vůně švestky, ostružiny, zesílené tóny balzamikového vína a lékořice. Tyto kvasinky charakterizuje kořeněnost v dochuti. Struktura patra je popisována jako objemná, rozsáhlá střední chuť s hladkými taniny s dlouhým závěrem. Extrakce antokyanů a taninů je vysoká. LALVIN ICV D254™ se také používá v Chardonnay, kde obvykle přispívá k charakteru karamelu, másla, smetany, kouře nebo oříšků. Tyto kvasinky jsou vysokým producentem polysacharidů a přispívají k kulatému pocitu v ústech a dobré hmotnosti na patře.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj., pokud je fermentace provzdušněna a teplota je udržována pod 28 °C.
• Krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Soutěživý („Killer K2“) faktor neutrální
• Střední nutriční nároky
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během fermentace
vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080077 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.