Kvasinky Lalvin ICV D254, 500 g

Pro chuť v ústech u červených vín středomořského stylu

Dostupnost Skladem (25 ks)
Kód: 080077
1 094 Kč 976,79 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin ICV D254, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

U červených vín přispívá LALVIN ICV D254™ k objemu, vylepšené chuti v ústech, hladkým tříslovinám a mírně kořeněnému závěru. V Chardonnay přináší oříškové aroma a krémovou chuť.

LALVIN ICV D254™ je všestranné a lze jej použít v červeném i bílém víně. V červených vínech LALVIN ICV D254™ přispívá ke středně intenzivním, zesíleným ovocným aroma, často popisovaným jako vůně švestky, ostružiny, zesílené tóny balzamikového vína a lékořice. Tyto kvasinky charakterizuje kořeněnost v dochuti. Struktura patra je popisována jako objemná, rozsáhlá střední chuť s hladkými taniny s dlouhým závěrem. Extrakce antokyanů a taninů je vysoká. LALVIN ICV D254™ se také používá v Chardonnay, kde obvykle přispívá k charakteru karamelu, másla, smetany, kouře nebo oříšků. Tyto kvasinky jsou vysokým producentem polysacharidů a přispívají k kulatému pocitu v ústech a dobré hmotnosti na patře.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj., pokud je fermentace provzdušněna a teplota je udržována pod 28 °C.
• Krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Soutěživý („Killer K2“) faktor neutrální
• Střední nutriční nároky
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během fermentace
vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080077
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola