Kvasinky Lalvin ICV Opale, 20 g
Pro růžová a bílá vína s citrusovými a exotickými tóny



Výběr kvasinek LALVIN ICV OPALE 2.0™ byl proveden na základě společné studie mezi skupinou ICV, Lallemand Oenology, Montpellier SupAgro a INRAe. Tento přístup využívající inovativní selekční techniky s využitím QTL markerů umožnil výběr kvasinek s nízkou až žádnou produkcí H2S, SO2 a acetaldehydu.
Byl vybrán pro svou robustnost a schopnost produkovat svěží, čistá a intenzivní bílá a růžová vína.
Vykazuje zvláštní schopnost produkovat velmi nízké hladiny H2S a SO2.
Nízké hladiny acetaldehydu produkované LALVIN ICV OPALE 2.0™ jsou dobrou volbou pro stabilizaci většiny vín se středním obsahem SO2.
LALVIN ICV OPALE 2.0™ pomáhá dosáhnout větší svěžesti vína; přispívá k intenzitě exotického, tropického a citrusového ovoce.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 12 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Velmi nízká až žádná produkce SO2
• Velmi nízká až žádná produkce H2S
• Velmi nízká tvorba pěny
• Velmi nízká produkce kyselosti
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě
Použijte po otevření
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.02 kg |
EAN: | 080116 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.