Kvasinky Lalvin ICV Opale, 20 g

Pro růžová a bílá vína s citrusovými a exotickými tóny

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080116
76 Kč 67,86 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin ICV Opale, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Výběr kvasinek LALVIN ICV OPALE 2.0™ byl proveden na základě společné studie mezi skupinou ICV, Lallemand Oenology, Montpellier SupAgro a INRAe. Tento přístup využívající inovativní selekční techniky s využitím QTL markerů umožnil výběr kvasinek s nízkou až žádnou produkcí H2S, SO2 a acetaldehydu.

Byl vybrán pro svou robustnost a schopnost produkovat svěží, čistá a intenzivní bílá a růžová vína.

Vykazuje zvláštní schopnost produkovat velmi nízké hladiny H2S a SO2.

Nízké hladiny acetaldehydu produkované LALVIN ICV OPALE 2.0™ jsou dobrou volbou pro stabilizaci většiny vín se středním obsahem SO2.

LALVIN ICV OPALE 2.0™ pomáhá dosáhnout větší svěžesti vína; přispívá k intenzitě exotického, tropického a citrusového ovoce.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 12 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Velmi nízká až žádná produkce SO2
• Velmi nízká až žádná produkce H2S
• Velmi nízká tvorba pěny
• Velmi nízká produkce kyselosti

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě

Použijte po otevření

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080116
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola