Kvasinky Lalvin EC 1118, 500 g

Originální Prise de Mousse

Dostupnost Skladem (57 ks)
Kód: 080061
1 086 Kč 969,64 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin EC 1118, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Izolované od přírody ve slavné francouzské oblasti vysoce kvalitního šumivého vína, kvasinka LALVIN EC1118™ je celosvětově známá pro své fermentační schopnosti (tolerance alkoholu, dobrá fermentační kapacita i při nízkých teplotách, vynikající kolonizační kapacita) a mnohými je považována za „univerzální“ kvasinky.

Jeho elegantní a senzorický profil s nízkým dopadem na organismus, spojený s robustními fermentačními vlastnostmi v širokém rozsahu pH, umožňuje použití tohoto kmene pro fermentační výrobu šumivých, bílých a červených vín.

LALVIN EC1118™ se dobře přizpůsobuje široké škále aplikací s nízkým dopadem na senzorický profil a rychlou implantací pro efektivní kontrolu původní mikroflóry.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 10 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 18 % obj./obj.
• Krátká zpoždění
• Vysoká rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Mírná produkce SO2
• Nízká až střední produkce H2S
• Doporučeno pro výrobu bílého, růžového a červeného vína
• Vysoce doporučeno pro šumivé sekundární kvašení

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL

1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080061
Výroba vína dle barvy: Bílé, Sekt

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola