


Izolované od přírody ve slavné francouzské oblasti vysoce kvalitního šumivého vína, kvasinka LALVIN EC1118™ je celosvětově známá pro své fermentační schopnosti (tolerance alkoholu, dobrá fermentační kapacita i při nízkých teplotách, vynikající kolonizační kapacita) a mnohými je považována za „univerzální“ kvasinky.
Jeho elegantní a senzorický profil s nízkým dopadem na organismus, spojený s robustními fermentačními vlastnostmi v širokém rozsahu pH, umožňuje použití tohoto kmene pro fermentační výrobu šumivých, bílých a červených vín.
LALVIN EC1118™ se dobře přizpůsobuje široké škále aplikací s nízkým dopadem na senzorický profil a rychlou implantací pro efektivní kontrolu původní mikroflóry.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 10 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 18 % obj./obj.
• Krátká zpoždění
• Vysoká rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Mírná produkce SO2
• Nízká až střední produkce H2S
• Doporučeno pro výrobu bílého, růžového a červeného vína
• Vysoce doporučeno pro šumivé sekundární kvašení
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080061 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Sekt |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.