Kvasinky Lalvin BM 4x4, 500 g

Vlastnosti BM45™ s optimalizovanou fermentační kapacitou

Dostupnost Skladem (7 ks)
Kód: 080083
1 066 Kč 951,79 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin BM 4x4, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN BM4X4™ je výsledkem rozsáhlé studie provedené ve spolupráci s INRAe (Montpellier, Francie) s cílem optimalizovat výkon populárních kvasinek LALVIN BM45™.

Proces „Dynamic Synergy“ optimalizující pozitivní interakce mezi kvasinkami byl úspěšně aplikován na kvasinky LALVIN BM45™, což vedlo k účinnějším a bezpečnějším kvasinkám s názvem LALVIN BM4X4™. Tento produkt si zachovává stejný přínos původních kvasinek se zvýšenou spolehlivostí fermentace.

Během alkoholového kvašení uvolňuje LALVIN BM4x4™ značné množství polysacharidů. To má za následek kulatý pocit v ústech, zvyšuje barevnou stabilitu a snižuje trpkost taninů (stabilizací a vazbou polyfenolů v moštu).

LALVIN BM4X4™ je vhodný pro červená vína, u kterých je kladen důraz na chuť, barvu a spolehlivou kinetiku kvašení. Je také vhodný pro výrobu plných bílých vín.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 16 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až 18 % obj./obj.
• Mírná zpožděná fáze
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Není považováno za přátelské k MLF. Zajistěte odpovídající program péče o MLF a nutriční program
• Střední až vysoká produkce SO2
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Rehydratujte kvasinky ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080083
Výroba vína dle barvy: Červené

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola