Kvasinky Lalvin BM 4x4, 500 g
Vlastnosti BM45™ s optimalizovanou fermentační kapacitou



LALVIN BM4X4™ je výsledkem rozsáhlé studie provedené ve spolupráci s INRAe (Montpellier, Francie) s cílem optimalizovat výkon populárních kvasinek LALVIN BM45™.
Proces „Dynamic Synergy“ optimalizující pozitivní interakce mezi kvasinkami byl úspěšně aplikován na kvasinky LALVIN BM45™, což vedlo k účinnějším a bezpečnějším kvasinkám s názvem LALVIN BM4X4™. Tento produkt si zachovává stejný přínos původních kvasinek se zvýšenou spolehlivostí fermentace.
Během alkoholového kvašení uvolňuje LALVIN BM4x4™ značné množství polysacharidů. To má za následek kulatý pocit v ústech, zvyšuje barevnou stabilitu a snižuje trpkost taninů (stabilizací a vazbou polyfenolů v moštu).
LALVIN BM4X4™ je vhodný pro červená vína, u kterých je kladen důraz na chuť, barvu a spolehlivou kinetiku kvašení. Je také vhodný pro výrobu plných bílých vín.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 16 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až 18 % obj./obj.
• Mírná zpožděná fáze
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Není považováno za přátelské k MLF. Zajistěte odpovídající program péče o MLF a nutriční program
• Střední až vysoká produkce SO2
• Nízká tvorba pěny
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Rehydratujte kvasinky ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080083 |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
