Kvasinky Lalvin 71B, 500 g

Pro svěží, ovocná secesní vína

Dostupnost Skladem (133 ks)
Kód: 080046
1 087 Kč 970,54 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin 71B, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN 71B™, izolovaný INRAe (Národním zemědělským výzkumným ústavem) v Narbonne ve Francii, je ideální volbou pro výrobu svěžích a ovocných červených vín pro ranou konzumaci.

Je vysoce esterový producent (zejména isoamylacetátu), který dodává vínu charakteristickou ovocnou (bonbon anglais) vůni a zvýrazňuje aromatický profil vín z neutrálních odrůd. Dokáže metabolizovat část kyseliny jablečné v moštech, čímž zjemňuje chuť vína. Může být zajímavou složkou pro mísení s jinými víny pro dosažení požadovaného stylu vína.

Adsorbuje část polyfenolických sloučenin na svou buněčnou stěnu a omezuje drsnost tříslovinové struktury prvotřídních červených vín.

VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah pro fermentaci: 15 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 14 % obj./obj.
• Krátká zpožděná fáze
• Rychlost fermentace
• Citlivý na kompetitivní faktor („Killer K2“)
• Velmi nízké nutriční nároky
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
• Průměrná produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Metabolizuje 20 až 40 % kyseliny jablečné v moštu
• Vysoké nároky na faktory přežití u moštů s nedostatkem kyslíku

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
 

A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Rehydratujte kvasinky ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky resuspendujte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080046
Výroba vína dle barvy: Červené, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola