


LALVIN 71B™, izolovaný INRAe (Národním zemědělským výzkumným ústavem) v Narbonne ve Francii, je ideální volbou pro výrobu svěžích a ovocných červených vín pro ranou konzumaci.
Je vysoce esterový producent (zejména isoamylacetátu), který dodává vínu charakteristickou ovocnou (bonbon anglais) vůni a zvýrazňuje aromatický profil vín z neutrálních odrůd. Dokáže metabolizovat část kyseliny jablečné v moštech, čímž zjemňuje chuť vína. Může být zajímavou složkou pro mísení s jinými víny pro dosažení požadovaného stylu vína.
Adsorbuje část polyfenolických sloučenin na svou buněčnou stěnu a omezuje drsnost tříslovinové struktury prvotřídních červených vín.
VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah pro fermentaci: 15 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 14 % obj./obj.
• Krátká zpožděná fáze
• Rychlost fermentace
• Citlivý na kompetitivní faktor („Killer K2“)
• Velmi nízké nutriční nároky
• Kompatibilní s malolaktickými bakteriemi vína
• Průměrná produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Metabolizuje 20 až 40 % kyseliny jablečné v moštu
• Vysoké nároky na faktory přežití u moštů s nedostatkem kyslíku
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla proti kvasinkám
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Rehydratujte kvasinky ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky resuspendujte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Rehydratované kvasinky smíchejte s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080046 |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.